Německý automotive rozšíří výrobu v Plzeňském kraji

V Janovicích nad Úhlavou přibude 159 pracovních míst. Výrobu hodlá rozšířit společnost Novares CZ.

Jde o českou dceřinou firmu německé korporace, zaměřené na výrobu plastových dílů pro automobily. Nová hala s třísměnným provozem má vyrůst v areálu, který Novares CZ získal od bývalého majitele Key Plastics,

„Jak předchozí majitel, tak i nový majitel Novares CZ Janovice s.r.o. na základě požadavků odběratelů předpokládá další rozvoj výroby v oblasti zpracování plastů pro automobilový průmysl. Tyto požadavky není společnost schopna kapacitně naplnit ve stávajících výrobních objektech a z tohoto důvodu musí prostory výroby rozšířit realizací výstavby nové výrobní haly,“ zdůvodňuje investiční záměr Novares.

Čtěte také:

Majitel Futurama Business Park ukončil třetí fázi refinancování

Strnad oživuje srbskou výrobu

Firma chce novou halu stavět vedle stávající výrobní haly. Součástí výstavby je i nové síťové propojení a nové vnitroareálové dopravní řešení. Původní výrobní zaměření závodu, tedy výroba plastových komponentů a přístrojových desek pro automobilový průmysl, zůstává nezměněno.

Novares CZ Janovice s.r.o., je nadnárodní společnost působící v oblasti výroby plastových automobilových dílů a automobilové konfekce pro významné světové automobilky. Závod v Janovicích nad Úhlavou funguje od roku 2006, přičemž jeho původním majitelem byla společnost Olho - Technik Czech. Od roku 2011 přešel závod do majetku společnosti Key Plastics a následně Novares.

 

Biztweet, podpořte nás nákupem v našem eshopu