ČEZ v Bulharsku plánuje investovat do modernizace 425 milionů

Dceřina společnost Českých energetických závodů ČEZ Distribuce Bulharsko v roce 2017 hodlá v Sofii investovat 31 milionů lev, což je asi 425 milionů korun.

Investice je podle portálu seenews.com vyžadována bulharskou legislativou, která od dodavatele energií vyžaduje modernizaci elektrizační sítě a přenosové soustavy.

Letošní investice přichází zřejmě jako jedna z posledních bulharských injekcí české polostátní firmy. Podle bulharských médií totiž ČEZ vyzval čtyři zájemce o získání svých aktiv v Bulharsku, aby předložili závazné nabídky a bankovní záruky za své cenové nabídky.

Čtěte také:

Konec OKD jako příležitost. Poláci chtějí navýšit dodávky uhlí do tuzemska

Bulharská distribuce ČEZu připisuje další nárůst zisku

Mezi aktiva Skupiny ČEZ v Bulharsku patří společnost ČEZ Distribuce Bulharsko, veřejný dodavatel elektřiny a licencovaný obchodník ČEZ Electro Bulharsko, licencovaný obchodník s elektřinou ČEZ Bulharsko a teplárna Varna. Činnost těchto společností řídí a koordinuje ČEZ Bulharsko.

 

Biz

Podpořte nezávislou žurnalistiku platbou na IBAN CZ8920100000002100602454, nebo se registrujte a kupte přístup k exkluzivnímu obsahu, Děkujeme