Babišův fond koupil polikliniku v pražských Modřanech. Míří také do Irska, nebo na Slovensko

Fond Hartenberg, přes který investuje do zdravotnictví ministr financí Andrej Babiš, získal 70procentní podíl v Poliklinice Modřany. Hodlá nakupovat také v zahraničí

Fond Hartenberg, přes který investuje do zdravotnictví ministr financí Andrej Babiš, získal 70procentní podíl v Poliklinice Modřany. Hodlá nakupovat také v zahraničí.

Kliniku provozuje firma Codum. Nejde o jediný projekt aktivního fondu. Ten také vstoupil do několika klinik asistované reprodukce a z holdingu Future Life, který tyto investice zastřešuje, vytvořil  silnou skupinu sektoru.

Jozef Janov

Jozef Janov je akcionářem a správcem Hartenberg fondu

 

Jak uvádí v rozhovoru s Biztweetem akcionář Hartenbergu Jozef Janov. Příští roky budou ve znamení rozsáhlých akvizic. Mířit budou i do zahraničí. „Analýza pár projektů proběhla v Polsku, na Slovensku, v Česku a Irsku. Do konce roku však nepředpokládám, že něco stihneme uzavřít. Běžně akvizice trvá 6 měsíců,“ řekl Janov Biztweetu.

Janov Hartenberg spravuje společně se šéfem akvizic Agrofertu Liborem Němečkem. Rozhovor s Jozefem Janovem čtěte na Biztweetu.

 

 

Biz