CZECHOSLOVAK GROUP ovládl JOB AIR Technic, největší opravnu letadel v Česku

Holding CZECHOSLOVAK GROUP (CSG) definitivně získal do svého portfolia další významnou společnost působící v Česku, leteckou opravnu JOB AIR Technic (JAT)

Holding CZECHOSLOVAK GROUP (CSG) definitivně získal do svého portfolia další významnou společnost působící v Česku, leteckou opravnu JOB AIR Technic (JAT). Stalo se tak poté, co Krajský  soud v Ostravě potvrdil zápisem do rejstříku, že ukončil insolvenční řízení. Tím rozhodl o splnění reorganizačního plánu společnosti JAT a potvrdil její ovládnutí holdingem CSG. Získání největší letecké servisní firmy ve střední a východní Evropě je další významnou akvizici CSG vedle nedávné koupě automobilky Avia nebo specializovaného výrobce radarových a elektronických zařízení RETIA.

„CSG se v posledních letech snaží obnovovat a podporovat české výrobce a společnosti, které mají potenciál na trhu, ale chybí jim pevné zázemí. To byl i případ společnosti JOB AIR Technic, kterou  jsme získali v rámci plnění jejího reorganizačního plánu. Nyní, když Krajský soud v Ostravě vydal rozhodnutí o splnění reorganizačního plánu a ukončil insolvenční řízení, se můžeme plně zaměřit na další rozvoj této významné letecké opravny,“ uvedl generální ředitel CZECHOSLOVAK GROUP Michal Strnad.

Společnost JOB AIR Technic disponuje největšími leteckými servisními kapacitami v České republice. Provádí všechny typy oprav zejména na letadlech Boeing 737 a Airbus A320. V současné době společnost plánuje rozšíření opravárenských kapacit a získání oprávnění na údržbu letounů typu Airbus A330. Vedle oprav letadel nabízí i typový výcvik pro letecké mechaniky.

„JOB AIR Technic je dnes zdravá firma. Předpokládaná EBIDTA, tedy zisk před započtením úroků, daní a odpisů, se letos bude pohybovat v rozmezí 80-100 milionů korun. Ani v době insolvenčního řízení nepřerušila společnost činnost a udržela většinu svých zaměstnanců. V současné době dokončujeme plány na výstavbu nového hangáru, což by nám umožnilo významně navýšit naše kapacity. S tím souvisí i plánované rozšíření oprávnění o typ Airbus A330 a přijetí nejméně padesáti nových zaměstnanců,“ uvedl Daniel Barč, CEO společnosti JOB AIR Technic.

Významnou výhodou společnosti JOB AIR Technic sídlící na ostravském letišti Leoše Janáčka je její umístění uprostřed Evropy a ojedinělá kombinace údržbového centra s lakovnou na jednom místě, což umožňuje zákazníkům výrazně snížit náklady spojené s jinak nezbytnými přelety letadel. JOB AIR Technic má tedy zajímavý potenciál, který chce holding CSG plně využít a investovat tak do dalšího rozvoje a rozšíření opravárenských kapacit této společnosti.