Vítkovice řeší útok na impérium. Prý jde jen o kampaň

Dvě části vítkovického strojírenského impéria Jana Světlíka čelí návrhu na insolvenci. Podle majitelů Vítkovic jde o nepochopitelnou kampaň

Dvě části vítkovického strojírenského impéria Jana Světlíka čelí návrhu na insolvenci. Podle majitelů Vítkovic jde o nepochopitelnou kampaň.

Za oběma návrhy má stát firma Wetag Invest z Brna, která koupila tři pohledávky vůči vítkovickému impériu Jana Světlíka a pokouší se z nich vytlouct co půjde.

„Se skupinou WETAG nejsme ve sporu, vůbec nás nekontaktovali s tím, že by vymáhali nějaké pohledávky za Vítkovicemi a jejich dcerami. Postup považujeme za absurdní a jeví se nám jako pouhý reklamní trik na naše dodavatele,“ říká pro biztweet mluvčí Vítkovice Machiner Group Eva Kijonková.

Wetag Invest koupila pohledávky od tří věřitelů. Rozhodla se tak po tom, co se o dluzích Jana Světlíka mluví několik měsíců. Dohromady šestimilionové pohledávky chtějí poslat do konkursu impérium Vítkovice Machinery Group přes dvě dceřiné společnosti Vítkovice Mechanika a Vítkovice Power Engineering.

Podle lidí z Vítkovic stojí za údajně fiktivním návrhem David Beran a Karel Komárek. Naznačují také propojení s Danešem Zátorským.

Čtěte také:

Ožije Slovakia Steel Mills ještě letos? Zájem mají finančníci i cizinci

Rybí fast food Nordsee navzdory plánům na odchod zaznamenává růst

Lovochemie rozšiřuje výrobnu kyseliny. Investuje dvě miliardy

--

„Cílený útok na skupinu VMG přes nesmyslné pohledávky už trvá několik měsíců. Například společnost Carnefix, která podala návrh na insolvenci proti společnosti Vítkovice za pouhých zhruba 400 tisíc korun, má neexistentní pohledávku. Skupina VMG na svou obranu navíc již požadovanou částku prokazatelně složila do notářské úschovy a „věřitele“ o tom informovala. Pokud by měl platný titul, soud mu umožní peníze z notářské úschovy získat. Zatím se tak nestalo,“ uvádí tisková zpráva Vítkovice Machinery Group.