AMC padá. Investoři reagují na rozhodnutí o prodeji akcií

Společnost AMC podnikající ve filmovém byznysu oznámila špatné výsledky a rozhodnutí o zvýšení likvidity. Investoři na to reagují nedůvěrou.

Firma oznámila, že potřebuje cash, a to z důvodu loňských stávek hollywoodských scenáristů a herců.

Akcie společnosti AMC Entertainment Holdings Inc. proto v čase psaní těchto ŕádků  klesly o 13,4 %. Firma přitom rozhodla o prodeji akcií v hodnotě 250 milionů amerických dolarů.

Novou likviditu firma potřebuje pro splacení, refinancování a odkup stávajícího dluhu, ale také pro obecné firemní účely.

„Nabídka se mimo jiné provádí s cílem zvýšit likviditu společnosti ve světle nízkých tržeb v prvním čtvrtletí, což částečně vyplývá ze stávky Writers Guild of America a Screen Actors Guild-American Federation of Television and Radio. Stávka umělců, ke které došlo během roku 2023, zvýšila požadavky na sezónní pracovní kapitál a výsledné náklady v hotovosti,,“ uvedla společnost AMC v prohlášení. 

„Působivá chystaná filmová nabídka mi dává stále větší důvěru v potenciál solidní tržby  v kinematografickém průmyslu později v roce 2024 a v roce 2025. Ale první část roku 2024 nás čeká pouze těžká práce, protože rok 2023 se týká opožděných uvedení filmů,“ napsal na X ředitel firmy Adam Aron.

Čtěte také:

Generální ředitel Ninja Tune Adrian Kemp “dočasně” odstupuje

Chipotle reorganizuje akcionářskou strukturu. Odmění zaměstnance

Ocugen uspěla ve sporu o vakcínu proti covidu. Raketově roste

Firma už v souvislosti se snahou získat hotovost provedla převedení prioritnich (specifický druh akcií bez hlasovacích práv) akcií za 418 milionu dolaru do kmenových akcií. 

Celková hotovost společnosti AMC, provozující rozsáhlou síť kin a souvisejících služeb na konci roku 2023 činila 884,3 milionu USD. Celkový dluh společnosti včetně finančních leasingů na konci roku 2023 činil přibližně 4,56 miliardy USD.

V prosinci 2023 společnost AMC dokončila akciovou nabídku na trhu a získala přibližně 350 milionů USD, když se pokusila snížit své dluhové zatížení.

 

Tomáš Lemešani

Biztweet, podpořte nás nákupem v našem eshopu

Pokud považujete texty Biztweetu za přínosné, věnujte jakýkoliv dar na Číslo účtu 1027300577/5500 IBAN: CZ1455000000001027300577 BIC/SWIFT: RZBCCZPP