Woltair získá investici 20,5 milionu eur a expanduje do Německa

Woltair, česká společnost poskytující digitální technologie pro instalaci tepelných čerpadel a obnovitelné zdroje energie v domácnostech, oznámila úspěšné dokončení nového investičního kola.

Kromě 16,3 milionu eur získaných v září 2022 získala společnost od investorů dalších 20,5 milionu eur. Woltair tak meziročně kapitálově vzrostla o 300 procent a zahajuje svou expanzi do Německa.

Rozšíření investic přinesly stávající investor Woltair - The Westly Group a nový investor - Fifth Wall, se silnou účastí ArcTern Ventures, KAYA a Inven Capital. Fifth Wall se zaměřuje na projekty dekarbonizace a společnost investovala ze svého evropského fondu se sídlem v Londýně.

Woltair také expanduje do Německa, kde trh s tepelnými čerpadly vzrostl v roce 2022 o více než 50 %. Navzdory rostoucím prodejům jsou němečtí majitelé domů stále za cílem stanoveným spolkovou vládou. Do roku 2024 se očekává, že se každý rok prodá 500 tisíc nových zařízení. V roce 2022 byly prodeje tepelných čerpadel jen v polovině tohoto cíle, s 236 tisíc nových instalací.

Čtěte také: 

Český startup Localazy expanduje na polský trh

Do Česka expanduje výrobce elektrokol a elektrických motocyklů CAKE

Rubrik si v IPO troufá na 713 milionů dolarů

Woltair bude spolupracovat s malými a středními instalačními firmami, aby jim pomohla být produktivnější a zrychlit instalace. Společnost poskytne spotřebitelům unikátní online kalkulačku pro výběr nejlepšího návrhu řešení, včetně výpočtu úspor, návratnosti a dalších podrobností. Woltair také zaručí instalaci tepelného čerpadla do 30 dnů a zajistí financování.

Kromě Německa plánuje Woltair v průběhu druhého čtvrtletí letošního roku vstoupit do Itálie. Mezinárodní expanze společnosti do Německa a Itálie navazuje na její pozici v České republice a Polsku. Od uvedení na trh obsloužil Woltair více než 3000 zákazníků a odhaduje se, že ušetřil více než 9000 tun emisí CO2 z atmosféry.

 

Tomáš Lemešani

Biztweet, podpořte nás nákupem v našem eshopu

Pokud považujete texty Biztweetu za přínosné, věnujte jakýkoliv dar na Číslo účtu 1027300577/5500 IBAN: CZ1455000000001027300577 BIC/SWIFT: RZBCCZPP