V Kuřimi chce firma otevřít masozávod. Nabrat plánuje přes sto lidí

Ve městě Kuřim na Moravě může najít práci přes sto lidí. Důvodem je plánovaná výstavba nového masozávodu

Ve městě Kuřim na Moravě může najít práci přes sto lidí. Důvodem je plánovaná výstavba nového masozávodu.

Ten by měl mít výrobní kapacitu 8750 tun za rok. „Cílem záměru je vybudování moderního masozávodu odpovídajícího předpisům a požadavkům EU a dosažení vysokého standardu se zřetelem na: · průběh provozu a organizaci, · hygienu, · výrobní ukazatele a sortiment, · použití moderního technologického zařízení,“ uvádí firma Steinex v záměru, který byl posuzováním vlivů na životní prostředí schválen.

Masozávod chce společnost stavět v existujícím výrobním areálu bývalého státního statku Kuřim. Masozávod se má zabývat jen výrobou masných produktů, jeho součástí nejsou jatka. Steinex již podobnou výrobu provozuje v Brně.

--

Čtěte také: 

Home Credit v Číně kvůli tragickému výbuchu mění kanceláře

Novem Car Interior Design v Touškově rozšiřuje výrobu

Babiš vymáhá peníze od Rady. Rada podal trestní oznámení

Kellner zaměstnal ve výzkumu desítky Číňanů

Metrostav dostal další miliardovou zakázku v Polsku

--

V novém závodě chce firma zpracovat hovězí, vepřové i drůbeží maso. „Je počítáno se zaměstnáním max. 124 osob v jednosměnném provozu (pouze pro některé provozy dvousměnný), pouze v pracovní dny (cca 250 dní v roce),“ uvádí záměr firmy Steinex.

Společnost ještě čeká na územní rozhodnutí a stavební povolení. S výstavbou závodu by chtěl Steinex začít začátkem příštího roku. Uvedení do provozu plánuje v roce 2019.