Kellner zaměstnal ve výzkumu desítky Číňanů

Kellnerova firma Sotio v Čině zaměstnává 75 lidí. Hledají léky pro Číňany, trpící onkologickými chorbami

Společnost Sotio ze skupiny PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera otevřela v loni laboratoře v čínském Pekingu. Jejich pracovníci mají za úlohu zkoumat možnosti léčby nádorových ochoení a vyvíjet léčivá spomalující účinky onkologických nemocí.

Navzdory loňským plánům, které mluvily o náboru až dvou stovek zaměstnanců je však vývoj v Sotiu mírnější. „V Číně má SOTIO v současné době 75 zaměstnanců, naprostá většina z nich jsou Číňané,“ říká pro biztweet.cz mluvčí Sotio Richard Kapsa. Zaměstnance hledá česká firma standardním způsobem. Jejich školení pak probíhá v Číně, nebo pražských laboratořech.

Výzkumné projekty Sotia jsou zaměřeny na čínské pacienty s nádorovým onemocněním plic a prostaty. „Společné výzkumné projekty s čínskými nemocnicemi byly zahájeny v druhé polovině roku 2014 a nyní je ještě příliš brzy hovořit o nějakých výsledcích, projekty stále nabírají pacienty,“ říká Richard Kapsa.

--

Čtěte také:

Metrostav dostal další miliardovou zakázku v Polsku

KPB Družstvo čeká z CTY zisky. Počítá s rozprodejem impéria

Místo Želatovských kasáren bude v Přerově obchodní galerie

Firma napojená na Zemanova poradce míří do insolvence

Ostravský ArcelorMittal rozšiřuje výrobu

--

Nejen výzkum firmy, ale také výše investic, které PPF do projektu nalila vyvolává otázky. Projekt, podpořen státem totiž nezveřejňuje jakékoliv detaily financování. „Výši investic bohužel nekomentujeme,“ říká bez bližší specifikace mluvčí Sotia Richard Kapsa. 

 

 

 

Fotozdroj: sotio.com