KPB Družstvo čeká z CTY zisky. Počítá s rozprodejem impéria

KPB Družstvo, které koupí klíčové pohledávky získalo kontrolu nad osudem CTY Group, plánuje získat peníze prodejem firem z portfolia skupiny

Žádná charita, ani tunel. Alespoň tak se snaží prezentovat své záměry s CTY Group investor KPB Družstvo. Investiční skupina na začátku roku odkoupila hlavní pohledávku věřitele vůči CTY Group - balík za 700 milionů korun - od české Komerční banky. Tím se skupina KPB Družstvo, registrovaná v Košicích stala rozhodujícím hlasem hovořícím o budoucnosti CTY Group.

"Každou investici, kterou naše skupina realizuje vyhodnocujeme z více aspektů. Pokud vzájemná korelace daných aspektů nás přesvědčí o očekávané míře pravděpodobnosti výnosu, investici realizujeme. Investice v KPB není v tomto směru výjimečnou," říká pro biztweet zástupce investory Daniel Krátký ze skupiny Krátký Global.

Podle jeho slov se tedy jedná o finanční operaci. Zisk vlivu na CTY a následnou kumulaci financí, které odkup pohledávky Komerční banky nejen vyrovnají, ale překlopí do zisku.

Cestou jak na CTY Group, která je v problémech vydělat vidí nový investor v zpeněžování majetku společnosti. "Dlužník CTY realizuje aktivity, jejichž důsledkem je změna formy aktiv na aktiva peněžní. O daných skutečnostech jsme informováni. Nás jako věřitele v tomto stadiu zajímají především souvislosti týkající se zániku našeho postavení jako věřitele, " vysvětluje Daniel Krátký.

--

Čtěte také: 

Místo Želatovských kasáren bude v Přerově obchodní galerie

Firma napojená na Zemanova poradce míří do insolvence

Ostravský ArcelorMittal rozšiřuje výrobu

Smíchov dostane nové kanceláře. PKM Development dostal zelenou

Česká zbrojovka plánuje v Novákách nový nábor

--

Košický investor prodeje aktiv s majiteli CTY - známými podnikateli Ladislavem Krajňákem a Jurajem Kamarásem - konzultuje. Zřejmě i proto došlo k dubnovému prodeji pozemků CTY v pražské Hostivaři. Za stovky milionů korun parcely skupiny získal developer Ekospol. Teď tam chystá bytový projekt za 1,6 miliardy korun.

 

 

Celý článek čtěte na biztweet.eu