CTP nakoupila další rumunský logistický park. Za půl miliardy

Developer CTP získal rumunský Chitila Logistic Park (CLP) za 17,3 milionu eur, tedy asi 450 milionů korun.

Prodávajícím byla UBM Development. Akvizice je součástí plánu CTP do konce roku 2018 dosáhnout celkovou nabízenou plochu logistických a průmyslových parků o velikosti milionu metrů čtverečních.

Nejnovější logistický park v portfoliu CTP se nachází na severozápadním okraji Bukurešti, 7 kilometrů od dálnice A1 (E81) a 16 kilometrů od mezinárodního letiště Henry Coanda.

V současné době má podle serveru seenews.com park CLP celkovou plochu 93 tisíc metrů čtverečních, z níž je polovina pronajatých ploch a polovina nadbyteční půdou pro další rozvoj.

Mezi klienty parku patří Havi Logistics, farmaceutický distributor Europharma a novinová typografie Ringier Print. CTP chce v novém parku okamžitě přistavit 13 tisíc metrů čtverečních plochy k nájmu.

"Cílem je růst našich zásob průmyslových a logistických prostorů, a to jak v blízkosti Bukurešti, tak na národní úrovni, abychom reagovali na rostoucí nové požadavky trhu a uspokojili potřebu našich klientů rozšířit své podnikání," řekla regionální šéfka CTP Ana Dumitrache.

Čtěte také:

Developer CTP rozšiřuje rumunský megaprojekt

Developer CTP se sídlem v Česku investuje v Rumunsku

CTP spustila stavbu průmyslového parku v Opolí

Jak už Biztweet informoval, developer chce u Bukurešti postavit skladovací plochu o celkové rozloze 100 tisíc metrů čtverečních. Přikoupil také pozemky umožňující výstavbu dalších 700 tisíc metrů čtverečních logistických prostor. Developer nedávno oznámil rozšíření také u dalšího rumunského projektu CTPark Timisoara.

CTP v současné době vlastní 10 průmyslových a logistických parků v Rumunsku a dalších 48 v České republice, na Slovensku, na Ukrajině, v Maďarsku, ve Slovinsku a v Polsku. Firma je ovládána společností Multifin se sídlem v Nizozemsku.

 

Biztweet, podpořte nás nákupem v našem eshopu