STAN s Babišem nepůjde. Starostové a lidovci dají na kampaň 50 milionů

Starostové a nezávislí nechtějí povolební spolupráci s hnutím ANO Andreje Babiše. Lidovci se starosty hodlají na kampaň vynaložit zhruba 50 milionů korun.

Ve sněmovních volbách, ať už řádných, nebo předčasných, si strana ve společné kandidatuře troufá na 12 procent voličských hlasů.

Podle hnutí STAN je v současné politické krizi důležitá stabilita. I proto možná překvapuje společná kandidatura s lidovci, která znamená podmínku dosáhnout pro vstup do sněmovně alespoň 10 procent voličských hlasů.

„Protože ve dvou se to lépe táhne,“ zdůvodňuje Biztweetu riskantní tah společné kandidatury KDU-ČSL a hnutí STAN mluvčí starostů Karel Kreml.

Čtěte také:

Jaké překvapení? Sobotku i Babiše lze pochopit

Petr Mach: Navrhujeme jednotnou 14 procentní DPH

Jan Veleba: Tomio Okamura je politický byznysmen

Jak už STAN uvedlo, původně jednalo o společné kandidatuře s TOP 09, strana Miroslava Kalouska však nabízela pouze bilaterální spolupráci. S lidovci si starostové a nezávislé osobnosti pochvalují rovnocenné podmínky.

Povolební spolupráci vidí členové hnutí se všemi stranami kromě komunistů a co je zřejmé klíčové, také hnutí Ano Andreje Babiše. !V tuto chvíli ne, ANO se snaží vše centralizovat, my chceme opak,“ stroze odmítá možnosti spolupráce Karel Kreml.

 

 

Biztweet

Podpořte nezávislou žurnalistiku platbou na IBAN CZ8920100000002100602454, nebo se registrujte a kupte přístup k exkluzivnímu obsahu, Děkujeme