Pražské tramvajové tratě bude řídit japonský software

Pražská strojírna, která provozuje tramvaje v hlavním městě, začala spolupracovat s japonskou firmou Nakivo. Nový software bude řídit tramvajové tratě.

"Naše IT infrastruktura se skládá ze 6 fyzických serverů a 20 ESXi na dvou různých místech. Obě místa jsou propojeny prostřednictvím sítě LAN, pro případ mimořádné situace," řekl pro storagenewsletter.com Ondra Havlíček, manažer informačních a komunikačních technologií, Pražská strojírna.

Nový software má zajistit bezchybní zálohování a posílit bezpečnost dat, které tramvajové tratě pro bezpečí provozu vyžadují.

Pražská strojírna vyvíjí a vyrábí železniční struktury a výhybkové systémy pro tramvajové tratě. Nepůsobí jen v Praze, ale také v jiných částech Evropy, či Africe.

"Obě předchozí záložní řešení, která jsme použili byly poměrně drahé a zaostalé," zdůvodňuje novou investici Havlíček.

Čtěte také:

Protikuřácký zákon zakáže i elektronické cigarety. Podle prodejců zbytečně

Český bitcoin expanduje do dalších zemí. Očekává stoprocentní nárůst

IT firma ProQuest navyšuje investice v České republice

Pražská strojírna patří k pražskému dopravnímu podniku. Hlavním předmětem činnosti je vývoj a výroba kolejových konstrukcí a výhybkových systémů pro tramvajovou dopravu. Kompletní servis výhybkových systémů je doplněn o další komplementy, jako jsou tramvajové výměny s pružnými výměnnými jazyky v různých modifikacích podle požadavků zákazníka, vytápění výměn, odvodnění trati a ostatní strojírenská výroba.

Podnik provozuje pražskou tramvajovou dopravu. V posledních letech významně rozšířil export výrobků do zahraničí na trhy Polska, Německa, Bulharska, Austrálie, Ruska, Itálie, Rakouska, Švédska, Slovenska, Maďarska, Estonska a dalších zemí.

 

Biz

Podpořte nás platbou na IBAN CZ8920100000002100602454, anebo nákupem předplatného