Český bitcoin expanduje do dalších zemí. Očekává stoprocentní nárůst

Český provozovatel bitcoinmatů a dalších služeb virtuální měny world BTC business expanduje do dalších zemí. Letos očekává výrazný narůst zisku

Český provozovatel bitcoinmatů a dalších služeb virtuální měny world BTC business expanduje do dalších zemí. Letos očekává výrazný narůst zisku.

Z firmy založené a řízené skupinou českých bitcoin fanoušků se stává globální společnost. Rozvíjí nové služby a expanduje. „Od září působíme také na Slovensku. Jsme tam na více jak 40 místech – v síti prodejen Geco,“ říká pro Biztweet zakladatel a ředitel world BTC business Martin Stránský.

Síť trafik Geco umožňuje nákup a prodej bitcoinů v oficiálních měnách. Češi mohou bitcoiny fyzicky měnit za jinou měnu až ve 280 pobočkách. „Neustále vyhledáváme další partnery ze sítí prodejen – například v Polsku, Maďarsku, Rakousku, Turecku, Indonésii, či v Indii,“ pokračuje Stránský.

bitcoin

Český provozovatel bitcoinmatů a dalších služeb virtuální měny world BTC business expanduje do dalších zemí

 

Firma zvažuje expanze také se službou bitcoinmatů. Aktuálně provozuje 4 zařízení v Praze, jedno v Brně a jedno v Karlových Varech. „O některých městech uvažujeme, ale zatím toto nemůžeme zveřejnit. Nemáme podepsané nájemní smlouvy,“ říká Martin Stránský. Další novinkou má být možnost dobytí klientského účtu v bitcoinech kreditní kartou.

Kromě fyzického obchodování s virtuální měnou se česká společnost soustředí také na průnik do burzovního obchodu. Jak ředitel world BTC business potvrzuje, firma právě odkoupila bitcoinovou burzu Bitstock.com, která má více jak 2500 registrovaných klientů.

Expanze se promítá také do hospodaření firmy. Srpnový obrat byl ve srovnání s loňskem trojnásobný a společnost očekává za letošek meziročně dvojnásobný hospodářský výsledek. O konkrétních číslech ovšem firma nemluví.

Kvůli obchodování v bitcoinu jsou hodnoty vyjádřené ve virtuální měně a nelze konkretizovat výsledek v korunách. V příjmových kolonkách účetních závěrek českých firem obchodujících s bitcoiny naleznete nulu.

 

 

Biztweet