IT firma ProQuest navyšuje investice v České republice

Americký správce databází ProQuest navyšuje investice v České republice, Maďarsku a Rumunsku. V tuzemsku podepsal dohodu s Univerzitou Karlovou a firmou Multidata Praha.

Americký správce databází ProQuest navyšuje investice v České republice, Maďarsku a Rumunsku. V tuzemsku podepsal dohodu s Univerzitou Karlovou a firmou Multidata Praha.

"Rostoucí úspěch, který jsme měli v celé Evropě s naším cloudovým řešením nám ukázal, že musíme mít přímý vztah s našimi zákazníky. Vzhledem k rostoucímu zájmu o cloudové systémy a plány mnoha institucí v České republice, na Slovensku, v Maďarsku a Rumunsku, naše rozhodnutí investovat do těchto trzích nám umožňuje zvýšit úroveň služeb a podporu, kterou dáváme našim zákazníkům ,“ uvádí viceprezident divize Proquestu Ex Libris Ofer Mosseri.

archiv

Americký správce databází ProQuest navyšuje investice v České republice, Maďarsku a Rumunsku. V tuzemsku podepsal dohodu s Univerzitou Karlovou a firmou Multidata Praha.

 

Společnost teď hodlá v Česku, Maďarsku a Rumunsku nabrat nový personál, který bude zařizovat marketingové aktivity, správu systémů i samotný prodej na těchto trzích. Z Česka se bude pobočka starat také o část slovenské klientely.

"S tímto provozním modelem, bude Ex Libris moci těsněji spolupracovat s našimi českými, maďarskými a rumunskými odběrateli. Na slovenském trhu budeme také úzce spolupracovat s naším místním partnerem Tempest,“ říká Ofer Mosseri.

Čtěte také:

Finančníci z J&T a PPF jdou po stopách Penty. Ovládli lékařskou poradnu

Český bitcoin expanduje do dalších zemí. Očekává stoprocentní nárůst

Websupport žaluje Slovensko. Údajně kvůli šikaně

--

Produkty společnosti nabízejí archivaci disertací, vládních a kulturních informací, novin, historických sbírek nebo elektronických knih potřebných k serioznímu výzkumu. Technologie ProQuestu slouží uživatelům při překonání kritického bodu výzkumu, pomáhají jim nalézt, získat, sdílet, vytvářet a spravovat informace.

Technologie provozované z výpočetního cloudu poskytují pružná řešení pro knihovníky, studenty a badatele pod značkami jako ProQuest®, Bowker®, Dialog®, ebrary®, EBL® a Serials Solutions® a jsou důležitými nástroji pro výzkum v podobě služeb Summon® discovery service, RefWorks Flow™, Pivot™ a Intota®, novou platformou knihovních služeb. Vedení společnosti je v Ann Arbor v Michiganu, společnost má svá zastoupení po celém světě.

 

 

 

Biztweet