Česko-slovenská Zaka VC investuje do Lime Therapeutics

ZAKA VC investuje do americké biotechnologické společnosti Lime Therapeutics.

Venture capital investor ZAKA VC se sídlem v České republice, která podporuje technologické startupy, investuje do biotechnologické společnosti Lime Therapeutics se sídlem v New Yorku. 

Startup pracuje na lécích zaměřených na lipidy v boji proti rakovině, kardiometabolickým onemocněním a neurodegenerativním poruchám.

ZAKA VC byla založena v roce 2019 Jánem Kasperem a Peterem Zálešákem. Sídlí v Praze, ale operuje také z Londýna a Bratislavy.

V současné době je v portfoliu ZAKA 50 startupů ve 23 zemích. Investiční strategií fondu je podporovat pre-seed a seed startupy v celé Evropě. Fond se od ostatních odlišuje tím, že pomáhá nejen s financováním, ale také s public relations, poskytuje průzkum trhu a poradenské služby.

Čtěte také:

Boeing s dalším problémem. Údajně záměrně ignoroval rizika u modelu 787 Dreamliner

AMC padá. Investoři reagují na rozhodnutí o prodeji akcií

Existuje, nebo ne? Tesla padá po zprávách, že nepřipravuje levnější model

Lime Therapeutics v roce 2021 založili Shardule Shah, Prakrit Jena a Dan Heller. Tato biotechnologická společnost se zaměřuje na výrobu nových typů léků, které pomáhají lidem modulovat abnormální metabolismus lipidů, proces syntézy, rozkladu a ukládání tuku v buňkách pro ukládání energie.

Lime Therapeutics podpořili kromě ZAKA VC také Jolt VC, francouzská soukromá investiční společnost, která se specializuje na technologie, a Inaki Berenguer, andělský investor a výkonný ředitel Life X Ventures.

 

Tomáš Lemešani

Biztweet, podpořte nás nákupem v našem eshopu

Pokud považujete texty Biztweetu za přínosné, věnujte jakýkoliv dar na Číslo účtu 1027300577/5500 IBAN: CZ1455000000001027300577 BIC/SWIFT: RZBCCZPP