Novému průmyslu vstříc. Siemens pokračuje v rozsáhlé tuzemské investici

Siemens loni rozhodl o gigantické investici v České republice. Letos bude následovat tuzemské cíle.

Siemens loni oznámil nezvyklé propojení s Českou republikou. Kromě pilotních projektů ve 3D ohlásil také investici 7 miliard korun a vytvoření 1800 pracovních pozic.
 
"V tomto roce budeme postupovat podle tohoto plánu. Letos se i nadále budeme věnovat tématu digitalizace. Již v loňském roce jsme například začali vyrábět unikátní digitální elektromotory a to ve výrobním závodě Siemens ve Frenštátě pod Radhoštěm. Díky digitalizaci, kterou postupně implementujeme do našich výrobních závodů, postupně roste naše výrobní kapacita i obchodní příležitosti. Díky tomu nabíráme další zaměstnance také v regionech," říká mluvčí Siemensu v Česku Kateřina Pištorová.
 
Čtěte také:
 
 
 
Firma v loňském roce také otevřela konstrukční kancelář na vývoj kolejových vozidel v Plzni, nové výzkumné a vývojové centrum na vývoj elektromotorů a generátorů v Ostravě a rozšířila kapacity vývojového centra v Praze.
 
Byznys Siemensu se v Česku bude i nadále točit kolem využití mozkových kapacit na školách, rozvoje 3D tisku a pokusů proniknout ještě hlouběji do obstarávání chytrých řešení ve městech. Do roku 2024 se firma zavázala investovat v Česku 7 miliard korun a vytvořit 1800 pracovních míst.