Sbližování CEFC a finančníků z Rockaway Capital pokračuje

Společnost CFC, která patří do čínského konglomerátu CEFC společně s Rockaway Capital přebírá firmu European Bridge Travel.

O ohlášeném obchodu informuje evropský regulátor. Jde tak o další sbližování po tom, co CEFC s Rockawayem ovládly německou online cestovní agenturu AIDU. Rockaway už v minulosti připustila rozvoj spolupráce s čínskými partnery.

Za společností European Bridge Travel stojí podnikatel Jakub Havrlant. Ten je také v čele Rockaway Capitalu, která European Bridge Travel používá jako investiční nástroj do online cestovních služeb.

Podle mluvčí skupiny čínská CEFC do Rockawayu nevstupuje. Spolupráce se tedy zatím týká zřejmě pouze online cestovních produktů. „CEFC do Rockaway určitě nevstupuje. Rockaway je od začátku svého působení vlastněná Jakubem Havrlantem jako hlavním akcionářem,“ uvádí pro Biztweet mluvčí Rockaway Capital Michaela Papežová.

Čtěte také:

Finančníci z J&T a PPF jdou po stopách Penty. Ovládli lékařskou poradnu

Vznik nové superskupiny Mall Group: nejvýznamější investice Rockaway Capital

Peníze Rockaway Capital pocházejí z investic E-commerce holdingu. Ten ovládají Daniel Křetínský, skupina PPF Petra Kellnera a Patrik Tkáč. Díky penězům finančníků došlo třeba ke gigantickým akvizicím Mall.cz a Heureka.cz za více než 200 milionů eur, v přepočtu asi 5,4 miliardy korun.

 

Biztweet, podpořte nás nákupem v našem eshopu