Pravda o Babišovi realitou. Vznikne nová publikace věnovaná vicepremiérovi

Jak likvidoval konkurenci, převzal státní majetek a odkud sehnal první peníze. Publikace Z Bureše Babišem slibuje prozradit o ministru financí a nejbohatším Slovákovi Andreji Babišovi dosud neznámá fakta. Na crowdfundingovém serveru Hihit.cz získala za první týden předobjednávky za 72 tisíc korun. Znamená to, že se projekt zrealizuje.

 

 

Autoři se ve psaném dokumentu zaměří na to, jak se stala z prominentního syna a socialistického úředníka Andreje Babiše štika, která si brousila zuby na bohatství ukryto v nově vznikajících státech.

„Tady Andrej Babiš často mlží, nebo vysloveně lže. Velké rozdíly jsou třeba mezi tím jak popisuje založení Agrofertu ve svém životopise a jak si na události vzpomínají jeho spolupracovníci,“ říká Tomáš Lemešani, šéfredaktor portálu Biztweet, který publikaci připravuje.

Pro podporu projektu a zvýhodněnou předobjednávku publikace klikněte zde

Podle tvůrců publikace, která spatří světlo světa v elektronické formě během léta a v tištěné verzi na podzim, Babiš neříká pravdu ani o jeho minulém distanci od politiky. Zapojoval se do ní výrazně už před lety, a to nejen v Česku, ale také na Slovensku. „V roce 2006 zkoušel sponzorsky podpořit Ficův Smer-SD. Sice to přiznal, v učetnictví strany se však příspěvek nikdy neobjevil,“ popisuje další část publikace Lemešani.

Čtěte také:

Z Bureše Babišem: Vznikne publikace o minulosti Andreje Babiše

Z Bureše Babišem shání podporu v crowdfundingové kampani na serveru hithit.cz. Výměnou za příspěvek na vznik publikace nabízí její předobjednávky a další odměny. Už za prvních 7 dní vysbíral předobjednávky o hodnotě 72 tisíc korun, což byla částka potřebná pro realizaci projektu.

„Děkujeme všem, kterých Z Bureše Babišem zajímá. Je zřejmé, že Babiš pořád neřekl celou pravdu a lidé jsou hladoví po informacích o něm. Věřím, že čtenáře, kteří můžou publikaci nadále, až do skončení kampaně na crowdfundingu objednávat, naplníme uspokojením z dosud neznámých informací. Pro nás je výsledek po pouhém týdnu povelem k tomu, abychom se okamžitě pustili do práce,“ dodává Tomáš Lemešani.

 

Biztweet