Agrana prošla změnami. Výrazně šetří

Cukrovarnická společnost Agrana prošla v roce 2015 změnami. Šetří na dopravě a škrtá výdaje managementu

Cukrovary Agrana, které mají pobočky v České republice i na Slovensku musely v roce 2015 výrazně přiškrtit výdajovou politiku firmy.

“V posledních dvou letech byly náklady a jejich struktura v hledáčku managementu, protože výše nákladů a jejich složení jsou důležité faktory pro naši budoucnost. Všechny náklady spojené s naší činností jsou předmětem zkoumání, například významná úspora byla dosažena při přepravě cukrové řepy, kdy jsme část přeprav přesunuli ze silnice na železnici,” uvádí pro biztweet obchodní ředitel Moravskoslezských Cukrovarů, patřících do skupiny Agrana, Jiří Hollein.

Právě kvůli vysokým výdajům společnosti a čím dále tím tvrdším emisním pravidlům Evropské unie loni zvažovala rakouská mateřská společnost Agrana odchod z Česka a Slovenské republiky. Závody v Hrušovanech nad Jevišovkou, Opavě a Seredi si ovšem dle obchodního šéfa Holleina mohou vydechnout. „Agrana považuje trhy Česka a Slovenska za  klíčové a strategie Agrany ve střední a východní Evropě vždy zahrnovala a zahrnuje i tyto dva trhy,” tvrdí Jiří Hollein.

Čtěte také: 

HB Reavis v Brně narazila. Na odpor Němců

Karosa za pražské požáry autobusů nemůže. Ztráty kryje pojistka

ČNB letos udělila dvě licence platebních institucí

Klíčový pražský projekt zrychluje. Ekocity dokončí už v roce 2018

--

Společnost předpokládá pro příští rok přibližně stejnou produkci cukru jako v roce 2015. Zaměří se na rozšíření produkce vlastních surovin. Cukrovou řepu plánuje vysadit na o sedm procent větší ploše než v roce 2015.

 

 

Fotozdroj: agrana.sk