Rybí fast food Nordsee navzdory plánům na odchod zaznamenává růst

Síť rychlého občerstvení nabízející pochoutky z mořských ryb Nordsee měla odejít z našeho regionu. Přesto zaznamenává růst

Síť rychlého občerstvení nabízející pochoutky z mořských ryb Nordsee měla odejít z našeho regionu. Přesto zaznamenává růst.
 
Německá fastfoodová síť vlastněná miliardářem Theem Müllerem přišla na Slovensko v roce 2009. V hlavním městě Slovenska má tři pobočky - v obchodních centrech Avion a Eurovea.
 
Podle aktuálních informací společnosti provozuje Nordsee i čtyři pobočky v Česku - tři v pražských obchodních centrech Arkády Pankrác, Palladium a Nový Smíchov. Jednu v Brně.
 
 
Právě v České republice se v roce 2014 objevily zprávy o tom, že Nordsee z regionu odejde. Mělo to vyplývat z plánu firmy posílit pozice v Rakousku, Německu a Švýcarsku spojeného se stahováním z jiných regionů.
 
Dnes se, ale zdá, že výsledky v regionu majitele frančízy přesvědčily o tom, že prodej v Česku a na Slovensku má stále smysl. "Obratové to vychází na nárůst 9,8 procent," komentuje poslední hospodářské výsledky Marek Sedlák, který zastupuje provozovatele Nordsee v České republice - společnost Master Mariner. Jedinými zavřenými provozovnami je tedy bývalá pobočka v bratislavském Polusu, pražské Flore a jedna restaurace v centru Prahy.
 
Čtěte také:
 
 
 
Podle majitelů Nordsee však ani pozitivní výsledek budoucnost pro tuto franšíza ve Střední Evropě nezaručí. "Expanzní plán na následující roky se zaměřuje na Německo, Rakousko a Švýcarsko. V této chvíli expanze do dalších regionů v rámci České republiky a Slovenska nejsou plánované," říká pro biztweet manažerka Nordsee pro expanze Linda Kunisch.
 
Nordsee má aktuálně více než 400 restaurací. Firma nabízí horké i teplé pochoutky z mořských ryb, či sushi. V našem regionu se zaměřuje hlavně na smažené ryby. Aktuálně má pobočky v Německu, Rakousku, na Slovensku, v Rumunsku, v Rusku, v České republice, ve Spojených arabských emirátech, Bulharsku, ve Švýcarsku, v Maďarsku, Egyptě, Belgii, Itálii a Polsku.
 
 
Fotozdroj: nordsee.com