ThyssenKrupp staví v Maďarsku továrnu na autodíly za sto milionů eur

Sto milionů eur. Takový je odhad nákladů německé společnosti ThyssenKrupp na výstavbu nové automotive továrny v Maďarsku.

Sto milionů eur. Takový je odhad nákladů německé společnosti ThyssenKrupp na výstavbu nové automotive továrny v Maďarsku.

Německá technologická společnost chce stavět nový závod automobilových součástek ve městě Jászfényszar, východně od Budapešti

Výstavba nového závodu, který bude od roku 2018 produkovat elektronické posilovače řízení systémů a hlavy motorových válců, by měla začít na jaře tohoto roku.

Předpokládá se, že asi 500 nových pracovních míst bude vytvořeno okamžitě. Další rozšiřování bude záviset na objemu zakázek.

"Tato investice sleduje naši strategii ke standardizaci a optimalizaci nákladů v podnikání automobilových komponentů. Poprvé v Evropě umístíme výrobu dvou různých technologií na jedno místo," řekl Karsten Kroos, CEO společnosti ThyssenKrupp Components Technology. Podle jeho slov je nejvýznamnějším benefitem z hlediska firmy snížení nákladů na výrobu, které dosáhnou kombinovanou výrobou.

Čtěte také: 

Kellner testuje léky na tisících pacientů. Pracuje na desítce léků

Mercedes dosáhl v Maďarsku nový milník

Polští přepravci dostali zákaz vozit zboží do Ruska

--

"Maďarsko nabízí dobré podmínky pro naše plány růstu. Jeho centrální poloha, dobrá infrastruktura a vysoce kvalifikovaná pracovní síla jsou hlavními důvody pro rozšiřování obchodních aktivit v Maďarsku," dodal Kroos.

ThyssenKrupp v současné době provozuje softwarové vývojové centrum pro technologii řízení v Budapešti, kde zaměstnává přibližně 400 softwarových inženýrů.

 

 

Fotozdroj: CC/wikimedia