České sklářství na Modernoffice.cz

České sklářství coby jedno z nejtradičnějších tuzemských řemesel přešlo po privatizaci těžkým obdobím. Zahraniční konkurence společně s neseriozními majiteli odvětví v zemi takřka zničily. Některé sklárny však ožily novým životem, který jim vdechla mladá generace designérů. Příkladem je Bomma, která vyrábí ve Světlé nad Sázavou. Nyní i v nabídce modernoffice.cz.

Sklárna, která padla na kolena ožívala jenom pomalu. Spolumajitel Jiří Trtík do historické továrny přitáhl kreativní duo designérů - Jakub Pollág a Václav Mlynář, kteří za svou práci získali několik ocenění. Do tuzemska se vrátili ze zahraničí a Bommu za krátkou dobu vyšvihli na věhlasnou design značku s úspěchem v zahraničí. To přilákalo nový kapitál z oblasti známých průmyslníků.

Sklárna Bomma si krátce po založení v roce 2012 vydobyla silné renomé ve svém oboru. Opírá se o tradice českého sklářství a designu, zároveň ale pracuje s těmi nejmodernějšími technologiemi.

Bomma denně vyprodukuje až 6 tun mimořádně kvalitního křištálu. Sklo je následně rafinováno na technologiích, které byly pro tyto účely unikátně zkonstruovány.

Technologické know-how a zkušenosti sdílí s designéry a architekty. Její díla postupně objevíte také na modernoffice.cz.