Rána pro seznamky? Byznys jim díky koronaviru roste

Online seznamky zažívají růst počtu uživatelů a interakcí. Hodnota seznamovacích firem proto během koronavirové pandemie paradoxně vzrůstá.

Odborníci přitom očekávali opak. U aplikací jako je třeba Tinder jde totiž pouze o krátkou seznamovací interakci a následní brzké osobní setkání uživatelů. Tím, že je v mnoha zemích rande de facto znemožněno omezením volného pohybu, zavřením restaurací, obchodů, ale i samotnou zdrženlivosti uživatelů, tak seznamky očekávaly výrazné propady.

Opak je pravdou. Podle dat společnosti Match Group, která vlastní seznamovací aplikace jako Tinder, Hinge či Match.com, dochází k růstu počtu uživatelů a hlavně času, který na aplikaci tráví. Důvodem je jednoduše krácení času znuděných uživatelů. V zemích, kde je vyhlášena jistá míra omezení nouzovým stavem, navíc vzrůstá pocit osamění obyvatelů, čímž u nich roste také touha po seznámení se.

Nutno ovšem říct, že seznamky kráčí úspěchu naproti. Mnoho z nich jako třeba Bumble nabídlo vylepšení rozhraní pro videohovory, čímž umožnily rychlý a praktický přístup k online rande.

Čtěte také:

Poslední dobrá čísla? Obchodní bilance EU atakovala rekordy

Dobrovský - Beta pozastavil platby dodavatelům

Zákon o ochraně whistleblowerů předloží vládě do září 2020

Některé seznamky zašly ještě dál a organizaci romantického setkání uchopily komplexně. Seznamovaný pár tak může být během videohovoru prostřednictvím kurýra obsloužen online objednaným jídlem, či láhvi vína, anebo si jako pozadí hovoru dvojice může nechat zahrát romantickou muziku.

Díky vynalézavosti aplikací tak roste hodnota jejich majitelů na burzách, což je v současné době skutečně nezvyklý fenomén.

Sociologové se navíc shodují, že sociální zdrženlivost může mít také pozitivní vliv na nově vzniklé vztahy. Aplikace jako Tinder jsou totiž známé povrchností, tím, ze jejich uživatelé hledají jen někoho fyzicky atraktivního. Více času v konverzaci a nutnost delší komunikace před osobním setkáním proto pomůže pokusům o vážnější vztahy. 

 

Biztweet, podpořte nás nákupem v našem eshopu