První účet za morální úpadek. V4 prohrála v Bruselu i Štrasburku

Osobní korupční problémy a autokratické tendence Viktora Orbána, Andreje Babiše a polských konzervativců připravili region o jakoukoliv klíčovou pozici v evropské politice.

Ve vedení Evropské komise, Rady ani Parlamentu nebude sedět nikdo z Polska, Česka, Maďarska ani Slovenska poprvé po 15 letech. Všechny země V4 přitom výsledky jednání prezentují jako úspěch.

Důvodem je, že se Visegrádské čtyřce podařilo s pomocí dalších odpadlíků vyblokovat nominaci Nizozemce Franse Timmermanse na předsedu Evropské komise. Podle Babiše jde o neomarxistu s nesnášenlivostí vůči našemu regionu. Orbán hovořil o muži, který chce dostat do každé vaši domácnosti alespoň jednoho migranta, Poláci o eurofederalistovi a ..Pellegrini byl ticho, pouze hlasoval s ostatními.

Podařilo se. Andrej Babiš akcentoval pomoc Itálie. Prý Italové pomohli odmítnout prosazovatele migračních kvót. Asi neví o tom, že italský ministr vnitra Salvini na každém summitu prosazuje myšlenku rozdělování migrantů nebo navyšování finančních příspěvků pro hraniční země, jako je ta jeho.

Nalijme si čistého vína. V celém boji šlo o strach pravých východoevropských slovanských euroreformistických..oligarchů. Viktor Orbán byl jedním z nejvýznamnějších propagátorů Evropské unie a fanoušků rychlejší integrace. Zlom přišel poté, co jeho rodinu začala na podnět evropských úřadů vyšetřovat i maďarská policie. Přitáhl obratem šrouby a zařídil si v maďarské justici beztrestnost. To se, "překvapivě" Unii nelíbilo. Od této doby je podle Budapešti nejsilnějším příkladem židovského zahraničního protimaďarského spiknutí.

Podobnou špinavou hru rozehrál Andrej Babiš. Menší problémy se kupily dříve, nyní však Brusel přišel s ráznějšími kroky a chce Česko potrestat za to, že si lidé z Agrofertu sami odklepávají a podepisují někdy i padělané žádosti o dotace.

Velký europodporovatel rázem otočil. Unie je neschopná, bojuje proti němu proto, že je odpůrcem dávno mrtvých migračních kvót a za obviněními vůči němu stojí Soros a záhadné pozadí zkorumpované neziskovky Transparency International.

Čtěte další komentáře autora:

Faltýnek a lidé z Brna jsou slabinou hnutí Andreje Babiše

15 let za námi. Silně laciné Česko

Poláci pálí evropské vlajky odkdy jim Unie dala najevo, že není v pořádku, když se na klíčové soudcovská pozice nominují vládní politici a jejich známí nebo odkdy jim vzkázala, že nefandí kácení staletí starého pralesa.

K partii se přidal i slovenský premiér Peter Pellegrini, ačkoliv své názory nevysvětloval. Držel basu a proklamovanou jednotnost regionu. Ta však končí pouze u hranice společného nepřítele.

Celá snaha našich představitelů končí fiaskem. Zase prodaným v pozlátku, jako úspěch. Timmermans jako žalobce východoevropských oligarchů zůstal zablokován. Na frak však dostalo vše, s čím do Bruselu představitelé V4 odlétali.

Ursula von der Leyen jako dlouholetá spolupracovnice Angely Merkelové prosazuje silnější semknutí unijních států na hranici federalizace, které se v našem regionu všichni obávají. Předseda Evropského parlamentu David Maria Sassoli je Ital, čemu zatleská každý čtenář parlamentníchlistů. Už jeho první projev však mluvil jasně. Solidarita, klima .. Vše co V4 neřeší nebo odmítá.

Je to prostě holý fakt. Všichni kromě nás řeší skutečné problémy. Zvolili jsme si oligarchy, které zajímá jen osobní prospěch a autokracie. Konstruktivita neexistuje ani na evropské půdě a víme pouze kritizovat, ne řešit a navrhovat.

 

 

 Tomáš Lemešani, podpořte nás nákupem v našem eshopu