Kellnerovo Sotio spouští klíčové projekty

Společnost Sotio patřící do skupiny PPF Group oligarchy Petra Kellnera čeká spuštění dvou klíčových studií. Firma hledá odborníky.

„V současné době připravujeme realizaci dvou klíčových studií, které budou vázat největší kapacity naší firmy. Jedná se o velkou mezinárodní třetí fázi klinické studie zaměřené na pacientky s nádorovým onemocněním vaječníků a o vůbec první klinickou studii s přípravkem SO-C101 zaměřeným na nádory v pokročilém stádiu, do níž budou zařazováni pacienti,“ uvádí pro Biztweet mluvčí společnosti Sotio Richard Kapsa.

Nové projekty znamenají také poptávku po nových odbornících. V oblast klinického vývoje hledáme laboranty, mikrobiology, techniky i vědce. Aktuálně pro SOTIO pracuje 340 zaměstnanců v České republice, USA a Číně, většina z nich v Praze.

Čtěte také:

Kozlovny expandovaly v Slovinsku. Plzeň hlavně v Asii

Česká Elmo-Trade pronikla do slovenské konkurence

Společnost od svého vzniku do současnosti zahájila 12 klinických studií. O komerčním úspěchu zatím nemůže mluvit. Přípravky jsou stále ve fázi klinického vývoje a jejich případné uvedení na trh ještě potrvá.

„Pokud bychom mluvili o úspěších klinického výzkumu, tak se jedná o nedávno prezentované výsledky klinických studií v oblasti nádorových onemocnění vaječníků a plic. V jedné z klinických studií přípravek DCVAC/OvCa pro pacientky s nádorovým onemocněním vaječníků vykázal snížení rizika smrti pacientek o 62 procent. V klinické studii s přípravkem DCVAC/LuCa zaměřeným na pacienty s karcinomem plic pak snížení rizika smrti činilo 46 procent,“ popisuje pokroky Kapsa.

 

Biztweet, podpořte nás nákupem v našem eshopu