KDK Automotive chce v Tachově růst

Korejský automotive výrobce KDK Automotive chce rozšířit výrobu v tachovském závodu. Počítá s náborem 130 lidí.

Odhad společnosti vychází v expanzi z projektu, který už získal stavební povolení. Je však možné, že se během dalších schvalovacích procesů ještě rozšíří.

V současné době je pro areál vydáno stavební povolení na montážní halu s dvoupodlažní administrativní přístavbou. V montážní hale mělo celkem pracovat 130 zaměstnanců ve třech směnách. Projekt má být realizován zhruba do roku 2022.

„Záměrem je rozšíření areálu, spojené s demolicí stávajícího celtového skladu, skladu nebezpečných látek a drtírny zmetků. V místě bude vybudován zateplený nevytápěný sklad. V rámci záměru dojde k uzavření stávající zastřešené skladové plochy. Vybudována bude nová výrobní a skladová hala na místě dříve navržené montážní haly,“ popisuje projekt EIA.

Čtěte také:

Hettich na Vysočině nabere nové lidi

Češi hodlají zvýšit byznys aktivity v Ázerbájdžánu

Durotherm rozšíří výrobu. Nabere sto lidí

Investor chce tedy využít možnosti pozemku, na kterém už v Tachově působí. Nová výrobní a skladová hala vznikne místo povolené výstavby montážní haly s administrativní přístavbou.

KDK Automotive Czech s.r.o. patří do nadnárodního koncernu, když další dva výrobní závody jsou v Německu a jeden ve Španělsku. Tachovský závod vyrábí plastové díly do interiérů osobních aut výrobců jako jsou ŠKODA, Volkswagen, AUDI, BMW, či OPEL.

KDK Automotive Czech je vlastněna německou KDK Automotive. Ta je však dceřinou společností korejského koncernového molochu Dongkook. I proto má tachovský závod korejské jednatele. V Tachově pracuje 340 lidí.

 

Biztweet, podpořte nás nákupem v našem eshopu