Generali se rozpíná v regionu V4

Majitel České pojišťovny, italská skupina Generali, získala povolení k masívní polské expanzi. V regionu Visegrádské čtyřky má další expanzivní plány.

Regulátory 30.11.2018 schválily velký obchod na trhu s pojištěním. Polský orgán pro finanční dohled (PFSA) definitivně posvětil transakci Generali, která uzavřela smlouvu o získání plné kontroly nad polskou životní pojišťovnou Concordia Capital SA a pojišťovnou Concordia Polska TUW. Generali o tom informuje v korporátním vyhlášení.

Prodávajícím byly německé Concordia Versicherung a Vereinigte Hagelversicherung. Akvizice polských společností Concordia významně posílí přítomnost společnosti Generali v Polsku a celém regionu.

Firmy se teď začlení do polské mateřské Generali. Společnost se sídlem v Poznani má 14 poboček a více než 40 agentur. Spolupracuje s více než 2 tisíc makléři. Společnost Concordia poskytuje pojišťovací služby v Polsku po dobu 20 let. Je jedním z vedoucích hráčů v oblasti zemědělského pojištění se 330 tisíc zákazníky. Příjmy společnosti Concordia Polsko v roce 2017 dosahovaly 120 milionů eur.

Čtěte také: 

Palác Karlín s novým majitelem

České investice pod Tatrami ustupují

Sigma se stahuje ze Slovenska

"Středoevropský region je naprosto zásadní pro další rozvoj skupiny," uvedl letos generální ředitel Generali CEE Holdingu Luciano Cirinà na setkání s novináři.

Italové se dohodli také na koupi pojišťoven Adriatic Slovenica ve Slovinsku. Všechny pobočky mají připadnout do divize Generali CEE se sídlem v Praze.

Generali láká na našem regionu zejména rostoucí životní úroveň a pořád relativně malá saturace nabídky pojištění. Skupina je největší retail pojišťovnou v Česku. V lednu 2015 skupina odkoupila podíl PPF, který dlouho jako spolumajitel držel nejbohatší Čech Petr Kellner.

 

Biztweet, podpořte nás nákupem v našem eshopu