Palác Karlín s novým majitelem

Skupina českých investorů s americkým kapitálem odkoupili kancelářský komplex Palác Karlín.

Budovu o rozloze 15900 metrů čtverečních kupuje od dánské společnosti Kirkbi Invest česká investiční skupina Enern společně s americkým investorem Lincoln Property.

Za společností Enern stojí čeští finančníci Pavel Mucha, expartner McKinsey & Co Radovan Nesrsta a Petr Šmída s jeho společností Lycopan, který stal v minulosti třeba u rozjezdu Slevomatu a Rohlík.cz.

Palác Karlín se nachází v populární pražské čtvrti Karlín, v blízkosti stanice metra Križíkova. Budova disponuje kromě kanceláří také maloobchodními prostory v přízemí.

V budově sídlí známá jména jako Ricardo Praha, INCO, LHMS, ALBI, Czech Promotion, Universal McCann a Bonami.cz.

Čtěte také: 

České investice pod Tatrami ustupují

Draka rozšíří výrobu kabelů ve Velkém Meziříčí

Majitel chce rozšířit obchodní centrum na Zličíně

"Palác Karlín je unikátní budova, která využívá výjimečného umístění a konstruktivismu. Akvizice představuje první investici do nemovitostí u našeho partnera JV Enern a hodí se velmi dobře do naší společné strategie investování do aktiv s budoucím růstem umístěným v klíčových strategických trzích," uvedl Štefan Puci, evropský investiční ředitel společnosti Lincoln Property Company.

"Ačkoli jsme již nějakou dobu aktivně zkoumali investiční příležitosti v oblasti nemovitostí, toto odvětví je součásti naši dlouhodobé vize: budeme vytvářet doplňkové portfolia aktiv, které jsou atraktivní pro naše investory. Palác Karlín považujeme za první krok a těšíme se na další příležitosti," dodal Radovan Nesrsta, partner společnosti Enern.

 

Biztweet, podpořte nás nákupem v našem eshopu