The Everly Brothers: Americká legenda pro starou školu

Rodinná historie, tradice i společná kapela. The Everly Brothers patří k americké písničkářské bibli.

The Everly Brothers—Isaac Donald "Don" Everly a Phillip "Phil" Everly byli americké rock and rollové duo. Skupinu tvořili bratři Don a Phil Everly.

Don se narodil v Brownie, v okrese Muhlenberg v Kentucky a Phil v Chicagu v Illinois. Jejich rodiči byli Isaac Milford "Ike" Everly, Jr., kytarista a Margaret Embry Everly. Herec James Best (narozený Jules Guy), také z kraje Muhlenberg, byl synem Ikeovy sestry.

Margaret měla 15 let, když se provdala za Ikea, který měl 26. Ike pracoval v uhelných dolech od věku 14 let, ale jeho otec ho povzbuzoval k tomu, aby se snažil milovat hudbu. Ike a Margaret začali zpívat spolu. Bratři Everly trávili většinu svého dětství v Shenandoah v Iowě.

Navštěvovali Longfellowu základní školu ve Waterloo, ale pak se odstěhovali do Shenandoah v roce 1944, kde zůstali až po střední školu.

Ike Everly se v Shenandoahu v polovině čtyřicátých let prezentoval na KMA a KFNF, nejprve se svou ženou a potom se svými syny. Bratři zpívali v rádiu jako "Little Donnie a Baby Boy Phil". Rodina zpívala jako Everly Family. Ike, s kytaristy Merle Travisem, Mose Ragerem a Kennedym Jonesem, byl v roce 1992 oceněn výstavbou Fontány čtyř legend v Drakesboru v Kentucky.

Podívejte se také na:

Královna popu Madonna

Dříč Orbison. Jak se vypracovat v hvězdu

Rodina se přestěhovala do Knoxville, Tennessee, v roce 1953, kde bratři navštěvovali střední školu. V roce 1955 se rodina přestěhovala do Madisonu v Tennessee, zatímco bratři se přestěhovali do Nashvillu v Tennessee. Don absolvoval vysokou školu v roce 1955 a Phil se zúčastnil Demonstrační školy Peabody v Nashvillu, kterou absolvoval v roce 1957. Oba se pak mohli soustředit na nahrávání.

Skupina byla uvedena do Rockabilly Hall of Fame, v roce 1986 do Rock and Roll Hall of Fame a v roce 2001 do Country Music Hall of Fame and Museum. (wikipedia)