Majitel chce rozšířit obchodní centrum na Zličíně

Nový spolumajitel splnil sliby. Na světě je rozšíření nákupního centra Metropole Zličín.

O projektu se mluvilo už loni, kdy do nákupního centra vstoupil nový spolumajitel. Polovinu firmy CGI Metropole, která zličínské obchodní centrum vlastní, tehdy odkoupila francouzská skupina Unibail-Rodamco, které patří také pražská obchodní centra na Chodově a Černém Mostě.

Firma přinesla nový kapitál a hned slibovala rozšíření obchodního centra. Nyní už známe konkrétní představy. Projekt expanze počítá s výstavbou dvoupodlažního objektu v jižní části Metropole Zličín. Budou v ní obchodní a restaurační prostory.

Přibude také šestipatrový parkovací dům, který vytvoří 1245 parkovacích míst. Vybudování je nutností, protože nové plochy obchodního domu vyrostou na stávajícím venkovním parkovišti. Překreslí také některé části okolní infrastruktury.

Čtěte také:

Ruský prominent kupuje půdu od Kellnera

České a slovenské aktivity Ceumed převezme Ceres Pharma

Zda a v jaké celkové míre se bude projekt realizovat však ještě určí úřady. Už v tomto stadiu je nevyloučen vliv na soustavu Natura 2000. Zásah do přírody tak zřejmě povede k regulaci.

Metropole Zličín patří mezi největší obchodní centra v Česku. Ročně ho navštíví přibližně sedm milionů lidí. Druhou polovinu projektu vlastní německá Commerz Real Investmentgesellschaft.

Biztweet, podpořte nás nákupem v našem eshopu