Dvojí metr soudruhů

Všem stejně, ale některým víc. Komunisté s podporou partnerů z ANO, ČSSD a SPD pokračují ve svérázným prohlubování společenské rovnosti.

Sněmovna nedoporučila vydat komunistického poslance Zdeňka Ondráčka k trestnímu stíhaní za pomluvu prezidentského kandidáta Michala Horáčka. Z pohoršení nad dalším extravagantním excesem poslance, který si s oblibou buduje image drsného muže, se ve Sněmovně rázem stala obhajoba komunistu a jeho strany jako takové.

Zcela bokem zůstal fakt, že Ondráček Horáčka pomluvil prokazatelně lživě a to v období prezidentské kandidatury. Horáček s StB nespolupracoval, naopak byl komunisty pronásledován. Paradoxně oni ho teď s opovržením označují za špatného, proto, že podle nich, s nimi, spolupracoval před změnou režimu.

Nevadí. Komunistická strana a její poslanci už opakovaně prokazují, že jim na faktech nezáleží. Lžemi rádi pomlouvají konkurenci, spojence, klidně i republiku v zahraniční propagandě.

Knihu Z Bureše Babišem teď pouze na našich stránkách objednáte nejvýhodněji a s dárkem na libovolnou českou adresu. Stačí uhradit 169 CZK na účet 1027300577/6100. Do poznámky pro příjemce stačí napsat své jméno a na adresu marketing@biztweet.eu zaslat adresu, kde si knihu přejete dodat.

Problémem je, že jim toto vystupování kryjí spojenci. Zoufalá sociální demokracie asi svou obhajobou všeho z čeho něco kápne ani nepřekvapuje. Stejně nezůstane pozorovatel s úžasem, když uvidí obhajobu komunistů ze strany jinak vše-žalujícího a pomlouvajícího populisty Tomio Okamury.

Mnohem horší je obhajoba ze strany ANO. Hnutí, které pořád tvrdí, že je spíše středo-pravé, nejenže Ondráčka podpořilo hlasy, ale dokonce vystupovalo i jako jeho obhájce. Hnutí, které vede premiér hyper-citlivý na mediální zmínky, klidně podporuje prokazatelnou lež.

Čtěte další komentáře autora:

Hamáček je cynik a zvyšuje bezpečnostní riziko

Fico v rozhovoru zase zaváděl. Pokračuje v očišťovací PR

Morální senátorka Syková

Andrej Babiš, který je podle platných zákonů oprávněně veden jako spolupracovník StB, už léta platí miliony korun na právní spory a mediální kampaně, které mají jeho jméno očistit. Ani to nepřepíše listiny uložené v trezorech a proto je na jakoukoliv zmínku o StB přímo alergický. Když ho s tím kdokoliv konfrontuje, vyslouží si pořádnou slovenskou sprosťárnu i trestní oznámení.

Pokud ovšem Ondráček řekne o Horáčkovi, že spolupracoval s StB, i když to podle platných zákonů prokazatelně není pravda, nic se nestane a v pohodě je i premiér.

Nejhorším odkazem politického handlování ve věcech práva na ochranu, je důsledek pro běžného člověka. Stává se pravidlem, že politici, zejména vládní, pomlouvají své oponenty, občanské aktivisty, či novináře různými nepravdivými a lživými smyšlenými informacemi. Nic se přitom neděje, a tak v klidu „vedou kampaň„ kdykoliv a na kohokoliv.

Když se chce někdo z druhé strany bránit, nemá na to čas, peníze a nově ani moc. Babiš a spol. se totiž nadále inspirují slovenským příkladem a heslem „Vyhraj volby a můžeš všechno“.

 

Tomáš Lemešani, podpořte nás nákupem v našem eshopu