Developer rýsuje obchodní čtvrť v Tuchoměřicích

Společnost Air Depo chce na západním okraji Prahy vybudovat sklady, showroomy i kanceláře.

Nový komplex komerčních budov má vyrůst na nevyužívané zemědělské půdě na okraji Tuchoměřic. Podle současného rozhodnutí projekt nebude mít negativní vliv na životní prostředí.

Řešené pozemky pro navrhovanou výstavbu areálu Air Depo leží v lokalitě, která navazuje na okrajové zastavěné území obce Tuchoměřice, v bezprostřední blízkosti se nachází obchodní centrum The Prague Style Outlets a velkokapacitní odstavné parkoviště. Lokalita je výhodná i díky blízkosti dálnice mezi Prahou a Chomutovem.

„Záměrem investora je vybudovat obchodní a skladový areál Air Depo. Zástavba areálu bude tvořena několika budovami. Menší budovy budou sloužit jako sídla firem s showroomy, kancelářemi a skladovým zázemím, větší budovy budou děleny na menší pronajímatelné celky s obdobným využitím,“ uvádí investor v projektové dokumentaci.

Čtěte také:

Job Air Technic rozšiřuje hangár. Přibudou dva letouny

Elton zvýší produkci. Drží se manufaktury

Cílem projektu má být vybudovat moderní obchodní, technologický a skladový park, který bude svým pojetím citlivý k životnímu prostředí a vhodně dotvoří jižní část průmyslové zóny. Investor proto slibuje doplnění o cyklostezku a jiné zelené infrastrukturní prvky.

Stavět by chtěl začít v příštím roce, centrum by mohlo otevřít v roce 2021. Sklady, obchody a administrativa by mohly vytvořit celkově 427 pracovních míst.

 

Biztweet, podpořte nás nákupem v našem eshopu