Senát, komunál a volby okamurovců

V době, kdy listujete v publikaci je už možná vše jinak. V době, kdy ji připravuji je ovšem český senát jedním z dalších cílů Tomio Okamury. Nemá v něm žádný vliv a proto se připravuje na volební pranici.

Svoboda a přímá demokracie podala kandidátky ve všech 27 senátních obvodech a celkově 209 obcích a městech. Na kandidátkách zaujala některá jména.

Zatímco ve Sněmovně díky 22 křeslem xenofobů tamní atmosféra značně "zhnědla", v Senátu je SPD bez zastoupení, a tak logicky přitahuje velkou pozornost okamurovců. Senát je navíc důležitý i proto, že aktuálně po tiché domluvě o neútočení s Babišovou ANO a Komunisty, nezažívá Okamura takřka žádnou výraznou oponenturu ve Sněmovně. Horní komora je často jediným výrazným orgánem parlamentu, který na fauly SPD upozorňuje a odsuzuje je. Senát je navíc bližší regionům, kde mají okamurovci několik pořád nevylovených rybníků.

"Jakýkoliv zvolený senátor za hnutí SPD bude úspěchem pro prosazování našeho politického programu i v Senátu. Naše přítomnost v Senátu je v současné době nutná pro prosazení našeho politického programu, jako je zákon o referendu či přímá volba a odvolatelnost politiků," vysvětlovala důležitost Senátu strana v tiskovém prohlášení.

Eknihu Politika s.r.o. můžete objednat úhradou 149 CZK na účet 1027300577/6100. Do poznámky pro příjemce stačí napsat své jméno a na adresu marketing@biztweet.eu zaslat mail, kde si knihu přejete dodat. Vše lze nakoupit také po kliknutí zde.

Zřejmě nejskloňovanějším je nasazení v Praze 2, kde za SPD kandiduje někdejší ředitel politického odboru kanceláře prezidenta Václava Klause Ladislav Jakl, v Praze 12 se zas o vítězství porve bývalý ministr zdravotnictví z vlády Miloše Zemana Ivan David. Pražskou kandidátku pak vede akademik Hynek Beran.

Bývalý Klausův poradce Jakl by mohl být zajímavým zejména z dalšího přiblížení SPD nestárnoucímu mrzoutovi, který by se zjevně rád vrátil do politiky. Ladislav Jakl de facto kopíruje Klasovy názory. Zarputile bojuje proti životnímu prostředí a ochranářství. Masochismus v době masivních globálních klimatických změn by rád aplikoval i v Česku, kde by rád rušil národní parky, budoval v nich rezorty pro turisty a v zájmu investic rušil ekologické posuzování a právo občanů vyjádřit se k stavbám poblíž jejich obydlí. Za vše hovoří starší citát Jakla „Každá rána zasažená přírodě je vítězstvím civilizace.“

Čtěte také: 

Politika s.r.o.: Byznys Tomio Okamury

Politika s.r.o.: Láska k Rusku

Politika s.r.o.: Buňky a struktura populistů

Další agendou je zejména zpochybňování politických autorit, ověřených mainstreamových informací, útoky na novináře a zesměšňování politických oponentů. Ultra-konzervativní politik se paradoxně cítí jako myšlenkový liberál, na morální hodnoty nehledí. „Politika sama a vůbec celá její historie je pro mě historií souboje dobra a svobody. V tomto souboji jsem na straně svobody,“ vytesal Jakl další ze svých slavných citátů.

Ničím nepřekvapuje ani bývalý Zemanův ministr zdravotnictví Ivan David. Rusko je podle něj umělo očerňováno, skutečnou hrozbu představuje NATO. Atakuje prakticky každého, koho poplivá Miloš Zeman. Jiřího Drahoše proto opakovaně označil za psychicky nemocného popletu, ničil také lídry opozičních stran, zpochybňoval vedení BIS, fungoval jako kvalitní Zemanův agent. Tuto náplň práce zřejmě bude razit také v případě zvolení za SPD, a to by zajisté ještě více propojilo okamurovce s Hradem.

Za pražského primátora Tomio Okamura navrhuje Hynka Berana. Samozvaný odborník na energetiku je dlouhodobým spolupracovníkem Okamury, strana jeho služby údajně využívá u energetické agendy. Jako primátor by řešil kromě parkování také pouliční kriminalitu. V její vinících má jasno. Vyhlásil, že pokud nebudou migranti, bude klid. Za zmínku jistě stojí, že se v životopisu chlubí tříletou funkci velmistra svobodných zednářů. Jde o mýtickou organizaci, kterou oblibují milovníci konspirací. Pokud však existuje, tak neoficiálně a rozhodně by si ji členové neuváděli v životopisech.

 

Ukázka z knihy Politika s.r.o., Tomáš Lemešani