ČEZ v Rumunsku se ziskem. Vymění ředitele

Rumunská dcera české energetické skupiny ČEZ v roce 2017 vykázala slušný zisk. V srpnu vymění ředitele.

Za loňský rok zaznamenala polostátní firma v Rumunsku zisk ve výši 90 milionů eur, což je asi 2,3 miliardy korun. Ve srovnání s předešlým rokem jde o obrat ze ztráty a tedy velmi dobrou zprávu.

Dobré výsledky jsou podle firmy důsledkem zvýšené výroby větrné energie, optimalizace provozních nákladů a přecenění hmotných a finančních aktiv.

"Roku 2017 byly zaznamenány výsledky operačních úspěchů a přehodnocení aktivit Skupiny ČEZ v Rumunsku za posledních 12 let, které se zaměřily především na poskytování plných energetických a plynárenských služeb z hlediska efektivity nákladů a udržitelnosti," uvedl rumunský manažer a ředitel ČEZ Martin Zmelík.

V roce 2017 vyrobily větrné turbíny ve větrné farmě Fantanele - Cogealac celkem 1 323 GWh, což je oproti předchozímu roku o 164 GWh víc. ČEZ se díky tomu stal největším soukromým výrobcem obnovitelné energie v Rumunsku.

Čtěte také:

Emisní obchodník v potížích. Pronásledují ho dluhy

Bulhaři žádají souhlas k převzetí aktiv ČEZ

MOL dokončil český rebranding. Chystá další novinky

ČEZ Rumunsko v samostatném prohlášení uvedlo také to, že k 1.8. 2018 jmenuje nového ředitele společnosti Ondřeje Šafáře. Martin Zmelík převezme další funkce v hlavním sídle společnosti v Praze. Šafář je v současné době generálním ředitelem společnosti ČEZ Turecko.

Skupina ČEZ působí v Rumunsku od roku 2005, kdy převzala národní distribuční společnost Electrica Oltenia. V současné době obsluhuje 3,5 milionu zákazníků místně.

 

Biztweet, podpořte nás nákupem v našem eshopu