Politika s.r.o.: Obchod s parazitem?

Agentura Sanep spojována s Janem Fulínem a partnery není jediným mediálně-marketingovým byznysovým partnerem Tomio Okamury. Ještě během kampaně před sněmovními volbami v roce 2017 zaujal šéf SPD tím, že se vedle něho často objevoval Mirek Deneš. Jde o PR manažéra, kterého hlavním zaměstnáním je mediální zastupování známého podnikatele Davida Berana.

Tento miliardář, který se nachází někde na hranici první desítky nejbohatších Čechů je známý zejména jako jeden z lídrů nebankovního půjčování v Česku. Vzhledem k charakteru obsahové kampaně Tomio Okamury jde o peprný fakt. Právě hnutí SPD totiž tvrdě kritizuje nejen mediální ovlivňování veřejného mínění, ale také obchod s chudobou. Využívat mediálně-marketingové partnerství s podnikatelem v nebankovních půjček jde jaksi proti tomuto propagovanému mottu.

Společnost Profi Credit Davida Berana vydělala v tuzemsku v roce 2016 174 milionů korun. Čechům půjčila za rok 2,4 miliardy korun. Působí i v zahraničí prostřednictvím společnosti Profireal Group.

Členy představenstva firmy jsou také Aleš Oborník, který se v minulosti věnoval pohledávkám v Komerční bance, GE Money Bank, či Profidebt a Marek Štejnar, který před působením v Profireal Group působil v další nebankovní společnosti Cofidis.

Čtěte také:

Politika s.r.o.: Nezávislé lobbistické noviny

Politika s.r.o.: Tvůrci paralelního vesmíru

Politika s.r.o.: Druhá světová válka extrémisty profesionála

Politika s.r.o.: S Úsvitem svitlo jen na Okamurově účtu

Přesto, že služby Mirka Deneše SPD nezahrnulo do výdajů na kampaň, tvrdí, že nemá s partou kolem Davida Berana nic společného.

Agentura Marcus and art, kterou Mirek Deneš spoluvlastní s bývalým mluvčím KKCG miliardáře Karla Komárka – Danielem Plovajkem - tvrdí, že Okamurovi radila dobrovolně bez nároku na honorář a Okamura s Beranem obchodně nespolupracují. Přesto je bulvárem zdokumentováno třeba setkání v Beranově soukromé lóži na Velké pardubické, či tenisovém kurtu.

 

Tomáš Lemešani, Úryvek publikace Politika s.r.o. Vyjde ve formě eknihy, kterou můžete objednat na marketing@biztweet.eu