Křetínský investuje do polských dolů

Zlepšení kvality pracovního prostředí a snížení dopadů těžby na okolí. Doly PG Silesia, které ovládá Energetický a průmyslový holding (EPH) Daniela Křetínského ohlásily novou vlnu investic.

Nové ekologické investice byly ohlášeny ještě na podzim loňského roku. Modernizaci prochází čistírna důlních vod, posuvná důlní plošina a těžební rypadlo.

„Investor se rozhodl začít budovat také novou ventilační stanici v Rudołtowicích. Cílem poslední investice je především snížení hladiny hluku v blízkosti ventilační šachty. Jak jste si všimli, je to investice, která je zaměřena především na místní komunity, ale je také velmi důležitá pro zvyšování pracovních standardů našich horníků a také pro zajištění dobývání pro příští roky,“ říká Biztweetu mluvčí PG Silesia Małgorzata Bajer.

Čtěte také:

Křetínský právně napadne Evropskou komisi

Eustream s rekordem. Ohrožuje ho však Putin a Fico

V současné době má firma 1730 zaměstnanců, což je o 50 méně než loni. Podle mluvčí firma navzdory předešlým polemikám avarováním odborářů neplánuje výrazněji propouštět. Firmu provozující černouhelní důl ovládla skupina EPH v roce 2010.

 

Biztweet, podpořte nás nákupem v našem eshopu