Zemek investuje na Slovensku

Slovácký miliardář Zemek, který neprožívá své nejlepší období investuje v lázeňském městě Piešťany na západě Slovenska.

Therme park Piešťany má vyrůst do rozlohy přes 62 tisíc čtverečních metrů.Projekt termálního parku se skládá z bazénů, wellnessu a hotel s vlastním termálním bazénem.

Projekt, který připravuje Z Group Zdeňka Zemka po zisku povolení bude realizován ve dvou etapách. První počítá s výstavbou Thermalparku s bazény a příslušným zázemím. Ve druhé etapě má být vybudován wellness hotel s bazénem a multifunkční kongresovým sálem. Jeho kapacita by se měla pohybovat od 100 do 150 lůžek. Komplex by mělo obsluhovat spolu 498 parkovacích stání.

Součástí komplexu jsou podle projektu předloženému na posouzení vlivů na životní prostředí dvě restaurace, odpočívárna, dětské centrum, saunový svět, nápojové bary či různé herny. Celkově projekt počítá s vytvořením jedenácti vnitřních bazénů.

Čtěte také:

Koito Czech rozšíří závod v Žatci

Waterlogic koupila českou Lux Aqua Czech

Vodňanská kuřata rozšiřují výrobu

Investor předpokládá, že by se první etapa mohla začít stavět v dubnu 2020. Výstavba hotelu je zase naplánována na konec roku 2022. Podle záměru se náklady projektu vyšplhají na 25 milionů eur, tedy asi 637 milionů korun.

V tuzemsku rodina Zdeňka Zemka neprožívá dobré období. Za solární podvody byli jeho synové odsouzeni na letité vazby. Obžalován je i samotný Zdeněk Zemek starší. Teď bojují o svobodu a očistu jména.

 

Biztweet, podpořte nás nákupem v našem eshopu