Česká VUES v rukou Američanů

Americká společnost Moog oznámila plán koupit českého elektrotechnického výrobce VUES Brno.

Technologická skupina Moog zaplatí za převzetí české firmy 65 milionů dolarů, což je asi 1,3 miliardy korun.

Podle prezidenta divize průmyslových systémů společnosti Moog Patricka Roche, český výrobce umožní skupině vyrábět systémy na míru. “S radostí vítáme VUES do společnosti MOOG a rostoucího byznysu vysoce výkonných pohyblivých systémů” řekl Pat Roche, prezident divize MOOG Industrial. “VUES zapadá do našeho business modelu poskytovat konkurenční výhodu našim klientům nabídkou zákaznických řešení v oblasti řízení pohyblivých systémů. Produkty a řešení VUESu, inženýrské expertní zkušenosti a výrobní dovednosti posílí pozici MOOG na globální trhu,” řekl Roche. 

"VUES tímto vstupuje do globálního byznysu, kde se nám otevírá přístup k nejmodernějším technologiím, průmyslovým a firemním procesům, zkušeným specialistům i nákupu surovin a komponent za lepších konkurenčních podmínek," říká pro Biztweet generální ředitel VUES Brno Radomír Sabela.

Čtěte také:

Jančura bude od dubna rozvážet lidi z Bratislavského kraje

Slovensko bojuje o další automobilku. Ve hře je čínský investor

VUES Brno je následovníkem někdejšího Výzkumného ústavu elektrických strojů točivých. Společnost vyrábí elektromotory a generátory na míru. Loni dosáhla tržby ve výši 750 milionů korun.

MOOG Inc. je globální vývojová a výrobní společnost v oblasti přesných řídících komponent a systémů s výrobními závody v Evropě, Asii, Brazíli, Africe a USA. VUES bude součástí divize MOOG Industrial, která nabízí elektrická a hydraulická řešení (komponenty a systémy) ve výrobě energie (větrné, plynové a parní turbíny), v těžbě plynu a ropy, v plastikářském průmyslu, ve výrobě ocele, hliníku a papíru, ve strojírenství pro tváření a odlévání kovů a v různých typech testování a simulace.

 

Biztweet, podpořte nás nákupem v našem eshopu