SEO optimalizace. Co se skrývá za tajemnou zkratkou?

Donedávna neznámá zkratka je dnes klíčem úspěchu marketingu. SEO určí zda a jak vaši firmu lidi uvidí na internetu.

Pokud děláte online marketing, jistě víte v čem celé tajemství úspěchů vězí. Počet kliků, kvalitní cílová skupina a efektivní zásah reklamou. Zatímco v minulosti, když byl online marketing v plenkách, stačilo na web umístit proklik na objednávkový formulář, dnes to už ani zdaleka neplatí.

Velká konkurence a přetlak nabídky, které se dnes na potencionální klienty linou z každého koutu internetu, vás totiž nutí o zákazníka bojovat. Nestačí jen pasivní promo a čekání na to, až k vám zákazníci přijdou. Musíte si definovat, koho vlastně přitáhnout chcete a pak klienta donutit, aby neváhal a peníze nechal právě u vás.

Abyste to dosáhl, potřebujete hlavně maximální využití potenciálu webových stránek. Právě tady se Vám hodí SEO konzultant. Co vlastně dělá? SEO je soubor technik, které cílí na zlepšení pozice, na níž se optimalizovaná stránka zobrazí ve výsledcích vyhledávání v internetových vyhledávačích. To je alfou a omegou zvýšení návštěvnosti.

Konzultant by se proto měl vyznat nejen v marketingu a public relations, ale také v použitelnosti webových stránek.

SEO tedy nemá jen přitahovat nové návštěvníky stránky, ale zabývat se i jejich kvalitou. Orientace v použitelnosti stránek je podstatná pro zlepšování konverzních poměrů webu - stránky, na které sice přijde spousta lidí, kteří ovšem nenajdou, co hledali, jsou k ničemu.

SEO konzultant by měl mít i základní znalosti z programování. Ačkoliv SEO konzultant nemá za prioritní úkol samotné programování, potřebuje rozumět kódu, aby uměl najít chyby, které může váš web obsahovat v samotných základech. Stejně tak, ne – li lépe, by měl dobrý SEO konzultant znát i (X)HTML kód.

Čtěte také:

Jak na daně. Když nevíte, nebojte se poradce

Podnikání funguje. Dejte bacha na legislativu

Proč podnikat? Máte jasno v tom, co chcete?

Je dobré pokud SEO konzultant umí komunikovat s lidmi. Potřebuje totiž umět vysvětlit problémy, které odhalil, není tedy v pořádku, pokud jde o uzavřeného "ajťáka", který se s jinými lidi jenom hádá.

SEO konzultant není jen technik. Musí ovládat i PR a ideálně zvládat copywriterskou roli. Pokud nechcete objednávat SEO konzultanta, programátora a copywritera, najděte SEO konzultanta, který umí všechny tyhle základní části spojit v jeden kvalitní produkt.

Nezbytností je samozřejmě schopnost konzultanta pracovat s Google analytics, sledovat čísla, grafy návštěvnosti a různé další ukazatele vyhodnocování optimalizace. Čísla a grafy nemají být jen o tom, že se budete chlubit čísly návštěvnosti. Analytické nástroje mají hlavně odhalovat vaši silné a slabé stránky. Mají tedy hlavně poukázat na to, co je nutné pro zlepšení výsledků a zásahu vylepšit.

Trh je bohužel zahlcen lidmi, kteří o sobě tvrdí, že SEO ovládají dokonale. Často působí drze a sebejistě, čím ovšem zakrývají vlastní mezery. Nejlepší radou je nechat si na začátku spolupráce vypracovat základní SEO analýzu. Pokud konzultant nesleduje všechny výše popsané oblasti, něco s ním nehraje. Nebojte se jeho znalosti konfrontovat. A dejte pozor, aby nevyužil bezplatné online nástroje, které můžete kdykoliv použít i vy.

 

Biztweet, podpořte nás nákupem v našem eshopu

Odemknout článek

Byznys Biztweet Byznys

  • 5 Kreditů
  • Přístup k exkluzivnímu obsahu
  • Objednávka služeb
Top

Standard Biztweet Standard

  • 1 Kredit
  • Přístup k exkluzivnímu obsahu

Můj stát, moje firma aneb Z Babiše Burešem Biztweet Můj stát, moje firma aneb Z Babiše Burešem

Muj stát, moje firma

Oblíbené motto „řídit stát jako firmu“, které do české politiky přinesl fenomén Andreje Babiše, definuje změny, jimiž česká společnost prošla mezi lety 2013–2021. Populismus kombinován s politikou nenávisti přinesl na pozadí ekonomické konjunktury Andreji Babišovi nebývalou popularitu. Společnost zas nebývale rozdělil a přinesl řadu nevratných změn. Titul Můj stát, moje firma odhaluje skutečnou výši dotací, které pobírají firmy, jejichž konečným uživatelem výhod je Andrej Babiš, jejich neobvyklý úspěch v získávání veřejných zakázek či to, jak podnikatelské impérium oligarchy po jeho vstupu do politiky vzkvétalo. Kniha se věnuje také otázce konfliktu zájmů a stavu, kdy veřejné peníze slouží zájmům velkopodnikatelů. Osobitě sleduje zneužívání politicky získaných pravomocí či pokřivení konkurenčního boje a trhu jako takového. Každému čtenáři také lidsky vysvětlí, jak na tento stav doplácí život běžného občana. Pokud je náhod příliš mnoho, nejde o náhodu. A tou, zdá se, nebyl ani průnik oligarchy Babiše do české politiky. Ideálním načasováním dosáhl toho, co se žádnému jinému velkopodnikateli nepodařilo. Česko řídil jako firmu. Svou firmu.

Podpořte Biztweet Biztweet Podpořte Biztweet

Líbí se Vám skutečně odborná a skutečně nezávislá tvorba Biztweetu?  Na nezávislost se nehráme, nemáme skryté sponzory, majitele, ani dárce, kteří si kupují naši vstřícnost. 

Podporu v hodnotě 1000 CZK můžete provést v našem eshopu. Pokud chcete darovat více, stačí produkt Podpořte Biztweet naklikat v košíku opakovaně. 

Biztweet

JURIJ FELŠTINSKIJ, MICHAIL STANČEV, TOMÁŠ LEMEŠANI: UKRAJINA V PLAMENECH Biztweet JURIJ FELŠTINSKIJ, MICHAIL STANČEV, TOMÁŠ LEMEŠANI: UKRAJINA V PLAMENECH

Autoři této publikace zmapovali v rozsahu a hloubce, kterou snese pozornost každého člověka, nezávisle od jeho předešlých znalostí o historii, komplikovanou chronologii ukrajinského národa.

https://biztweet.cz/article/5369-jurij-felstinskij-michail-stancev-tomas-lemesani-ukrajina-v-plamenech

Rusko v plamenech Biztweet Rusko v plamenech

Kniha sleduje mimořádný příběh stojící za falešnými islamistickými útoky na Moskvu, které spustily ruskou invazi do Čečenska. Na základě série oficiálních prohlášení a znalostí Alexandra Litviněnka tato výjimečná kniha ukazuje, že k útokům islamistů vůbec nedošlo. Šlo o akci naplánovanou tajnou službou FSB s cílem dosadit Vladimira Putina na post prezidenta. Kniha také popisuje transformaci bývalé KGB v síť nových tajných služeb a způsob, jak tyto služby stvořily autoritativní režim v Rusku.

marketing@biztweet.cz

Rusko v plamenech

Golden Biztweet Golden

  • 10 Kreditů
  • Přístup k exkluzivnímu obsahu
  • Objednávka služeb