BonoPay. Nová slovenská platební brána

Společnost Naše finanční družstvo založila dceřinou společnost Payment Institution NFD, která získala licenci platební instituce od Národní banky Slovenska, přináší na trh platební bránu BonoPay.

Nový platební nástroj určený pro mobilní zařízení umožňuje finanční transakce převedeny telefonem spojovat s různými formami bonusů a zvýhodnění.

"BonoPay je určen hlavně veřejnosti, ale i členům družstva. Usilujeme otevírat platební účty kamenným prodejnám, hlavně tam kde prodejna nabízí nějaký vlastní systém slev či bonusů a přesvědčujeme je, aby tu slevu vyplatily klientovi jako zpětnou slevu na jeho účet po každé platbě mobilem," říká předseda představenstva Našeho finančního družstva a také platební instituce Martin Cigánek.

Prodejna si v systému otevře účet a nastaví výši slevy. Klient po provedené platbě dostává část z dané slevy na účet. Prodejna neplatí žádné bankovní poplatky a získává věrného zákazníka. Provozovatel platební brány BonoPay - NFD - si kryje své náklady z malé části klientovy slevy.

Produkt byl vyvíjen čtyři roky, už od doby, kdy družstvo spustilo proces přípravy na schvalování platební instituce.

BonoPay je dostupná pro smartphony s operačním systémem Android i iPhony. Každý kdo se rozhodne produkt využít, bude mít svůj účet zdarma. Získá totiž slevové body z každé platby mobilem a tyto slevové body mu refundují veškeré bankovní poplatky. "Jde o placení poplatků" na ruby ", kde klient po platbě dostává poplatek v podobě zpětné slevy. Dokonce si může nakumulovat jistý objem, který si jednou v roce ví vybrat, nebo kdykoliv pokud je podnikatel, fakturovat," popisuje službu Cigánek.

Čtěte také:

Z anarchie multimiliónový byznys. Naše finanční družstvo se blíží ke klíčové fázi

iPhone: Příběh hospodářské revoluce

V případě, že si klient nainstaluje do telefonu BonoPay může zahodit všechny slevové kupóny a věrnostní karty. Vše se sjednotí v jednom online účtu, který si zákazník snadno spravuje pomocí telefonu. Aplikace je podle autora projektu jednoduchá. Vizuálně má pouze čtyři velká tlačítka, vhodné i pro "hrubé prsty".

Na vývoji aplikace se podílela IT společnost K_corp. Ta bude i nadále partnerem družstva a platební instituce, které se chtějí čím dál více zaměřovat i na trh inteligentních technologií.

V době internetových hrozeb je významná také otázka bezpečnosti mobilní aplikace, přes kterou zákazník posílá peníze. Aplikace BonoPay proto prošla penetračními testy a bezpečnostním auditem stejných parametrů jako se testují internetové aplikace větších bank.

Z hlediska budoucnosti aplikace je nejpotřebnější posílení partnerské sítě BonoPay. "Chceme si rozšířit licenci na PSD2, kde bude možné platit mobilem bez nutnosti nasmlouvaných prodejen. Bude díky tomu také možné platit telefonem kdekoli v Evropské unii," prozrazuje plány Martin Cigánek.