Podvodník z H-System nezahálí. Po propuštění z vězení rozjíždí nový byznys

Po odpykání trestu ve výši 12 let za podvody podnikatel Petr Smetka rýsuje nový byznys. Zase chce stavět.

Po tom, co v loni na podzim opustil po dlouhých letech vězení, sliboval Smetka splacení téměř tři čtvrtě miliardového dluhu, který po svém podnikání zanechal. Už po pár měsících však zřejmě ožívá také jeho podnikatelská aktivita.

23. června 2017 vznikla společnost s ručením omezeným s názvem Vily Řevnice. Její majitelem a jednatelem je jmenovec a syn Petra Smetku. Podle výše základního kapitálu 200 tisíc korun je pravděpodobné, že firma plánuje nákladnější činnost, jakou může být právě developerská aktivita. Řevnice je obec ležící západně od Prahy.

Čtěte také:

Nová kniha o Babišovi: Z Bureše Babišem je v prodeji

Vrtěti psem v Česku. Za stranami stojí mediální mágové

Lex Babiš nevyřešil nic. Andrej Babiš Agrofert nadále ovládá

Po propuštění z vazby na konci října Smetka starší o podnikání nemluvil. Sliboval však splacení dluhu. Ten vznikl při zkrachovalém developerském projektu, který poškodil zejména běžné zájemce o bydlení.

Smetka v roce 1993 založil firmu H-System. Ta podepsala se stovkami zájemců kontrakty o výstavbě a převodu bytů a domků v okolí Prahy. Na podzim 1997 zkrachovala a stihla dokončit pouze 34 domů. Odsouzen za podvod a údajné záměrné vytunelování firmy byl Smetka v roce 2006.

 

Biztweet