Chipita postaví u Dunajské Středy obří pekárnu za 1,5 miliardy

Výrobce pečiva Chipita postaví nový závod v Kostolních Kračanech nedaleko slovenského města Dunajska Středa. Nabere 609 zaměstnanců.

Obří investice má být realizována prakticky okamžitě a výroba by se měla spustit už v druhé polovině roku 2019. Nový závod, který pohltí investici ve výši 60 milionů eur, tedy asi půl druha miliardy korun, má vyrábět croissanty 7days a slané pečivo Bake Rolls.

Pracovníci budou dle projektové dokumentace slané pečivo vyrábět na jedné výrobní lince, croissanty na třech dalších. O objemu výroby hodně vypovídá fakt, že továrna podle plánu vyrobí 3,3 milionu balení croissantů a půl milionu Bake Rolls denně. Firma proto odhaduje, že bude potřebovat až 609 pracovníků.

Čtěte také:

Farmaceutický gigant Pfizer nabere v Praze nové lidi

Agrofert navyšuje chemickou výrobu v Přerově

Penta s dalším vítězstvím. Letiště Vodochody prý přírodu neohrozí

Majitelem slovenské Chipity je česká mateřská společnost. Tu ovládá známý řecký podnikatel Spyros Theodoropulos, který firmu koupil v roce 2012. Firma která se v minulosti živila prodejem sýrových plněných kuliček, zaměstnává 9 tisíc lidí. Kromě pekáren je řecký majitel známý hlavně jako jeden z nejvýznamnějších pěstitelů rajčat v Evropě. Společnost Chipita Slovakia v roce 2016 dosáhla tržeb 8,728 milionu eur, tedy asi 230 milionů korun.

 

Biz

Podpořte nezávislou žurnalistiku platbou na IBAN CZ8920100000002100602454, nebo se registrujte a kupte přístup k exkluzivnímu obsahu, Děkujeme