Zájem o coworkingové kanceláře roste i v Česku

Freelanceři a stratupy v České republice, čím dále tím více využívají takzvané coworkingové kanceláře. Kromě ceny je výhodou interaktivita

Umíte si představit práci v coworkingu?

Když začínáte podnikat a nemáte peníze na drahé kancelářské prostory, je tady řešení, které vás oproti konkurenci nezostudí. S coworkingovými prostory mají začínající podnikatelé za pár tisíc korun k dispozici vlastní stůl, základní vybavení jako tiskáren, nebo meeting místnost.

Co – workingu se ovšem čeští podnikatelé pořád obávají. „Tento měsíc máme 150 zákazníků, příští 80. 65 procent členů jsou ovšem cizinci,“ říká pro biztweet.eu majitel co-workingových prostorů Locus Will Benis.

Američan žijící v Praze provozuje co-working prostory v špičkových lokalitách – na Vinohradech a v Novém městě. Třeba samostatný stůl se v nich dá na celý měsíc pořídit i za 4000 korun.

Za největší pozitiva co-workingu Bennis označuje zejména možnosti mezinárodní kooperace s dalšími firmami v kanceláři a možnost bezplatně se poradit s dalšími profesemi.

--

Čtěte také:

Další biopalivová společnost krachuje. Po zásahu Finanční správy

--

„Naší výhodou je poskytování inspirativních, klidných prostor pro pracovní zázemí našich členů. V našem centru se nachází vše, co člověk pro práci potřebuje. Společně s tím se u nás vytvořila skvělá komunita lidí, kteří spolu tráví čas i mimo centrum. Je zde opravdu úžasná, kreativní a přátelská atmosféra, která lez vytvořit jen v malém coworkingovém centrum, jako je to naše,“ opisuje další pražský co – working prostor marketingový manažer Inspiro Patrik Neumeister.

Společnost spustila ostrý provoz v pražských Holešovicích začátkem letošního roku. „Vývoj poptávky byl razantní již první měsíc, ve kterém jsme získali většinu členů, kteří u nás setrvávají do dnes,“ říká Neumeiter.

Do budoucna by česká firma se svým byznysmodelem ráda expandovala i do Srí Lanky, Litvy, či Polska. Podobné plány mají i další firmy v Česku a první co - workingy možno najít také ve slovenské Bratislavě.

 

 

Fotozdroj: CCflickr, Locus