Letenkový podvodník končí v insolvenci. Dluží přes 13 milionů

Společnost Bclass Praha končí bankrotem. Zákazníkům prodala nekryté letenky za miliony

Roky prodeje a minimálně desítky podvedených zákazníků za sebou zanechala společnost Bclass Praha, která míří do insolvence. Společnost prodávala přes internet letenky za výhodné ceny, problém byl ovšem v tom, že je nekryla vlastní platbou.

Celý podvod spočíval v jednoduchém schéma, kdy firma vzala peníze od zákazníka, no letenku nechala vybavit externí certifikovanou agenturou. Zatímco zákazník Bclass zaplatil, však firma peníze dále neposunula. Agentura tak neměla letenku cestujícího uhrazenou. Hodně často se na to přišlo až na letišti, kdy cestujících zastavil personál.

--

Čtěte také:

Další biopalivová společnost krachuje. Po zásahu Finanční správy

--

 

Zarážející je to, že dokud postup firmy zastavily úřady, stihla nahromadit slušné tržby. Na prodeji nekrytých letenek vydělala minimálně více než 15 milionů korun.

Do insolvenčního řízení ji posílá až věřitel Czech Airlines Handling. Ten zdědil pohledávku více než 13 milionů od společnosti Holidays Czech Airlines. Podle insolvenčního návrhu je dalším významným věřitelem Bclass Praha také společnost Fly United.

Zajímavostí je, že jednatel společnosti Bclass Praha Miroslav Kopecký absolvoval dle Rádiožurnálu před pár měsíci léčbu v psychiatrické léčebně v pražských Bohnicích.

 

 

Fotozdroj: CC/flickr, bclass.cz