Perfect Tour v tichosti zanikla. Nevyplatila zaměstnance

Cestovní kancelář Perfect Tour zrušila organizační složku v České republice. Zaměstnanci nedostali zaplaceno

Cestovní kancelář Perfect Tour zrušila organizační složku v České republice. Zaměstnanci nedostali zaplaceno.

 „Za posledních 10 let se stala cestovní kancelář Perfect Tour jednou z nejúspěšnějších cestovních kanceláří střední a východní Evropy. Majíce 12 pracovišť v Rumunsku a strategické pobočky v Moldavsku - Kišiněv, Bulharsko - Sofie, Ukrajina - Kyjev, Česká republika - Praha, Slovensko - Bratislava a USA - Los Angeles. Společnost přepraví každoročně 100 tisíc individuálních klientů a více než 500 firemních klientů,“ říká pompézní popis na stránkách společnosti.

Cestovní kancelář se na její webu nepřiznává k tomu, že by měla mít problémy. Nadále nabízí služby a vypadá aktivně. V rozporu s tím je insolvenční návrh, který přistál na stolu Městského soudu v Praze.

Podalo ho pět zaměstnankyň z různých prodejných a marketingových pozic. „Dlužník v březnu 2016 zastavil platby veškerých závazků,“ uvádí věřitelky v insolvenčním návrhu. Zaměstnankyně nedostali vyplacenou mzdu od únoru, což dohromady činí částku zhruba 800 tisíc korun. Další dluhy má mít firma na provozních nákladech. Jeden ze závazků má mít vůči mobilnímu operátorovi.

Čtěte také:

Finančníci z J&T bojují o 221 milionů

 

-- 

Zda tento insolvenční návrh bude mít význam je ovšem neznámé. Jak ukazuje obchodní rejstřík, firma původem z Rumunska v květnu zrušila organizační složku v Praze.

To zda to omezí její aktivity v republice zatím není jasné. Perfect Tour organizuje firemní i soukromé výlety a pobyty do Rumunska, teambuildingy, nebo prodej letenek a plánovaní cest.