Teplické pejsky přestávají štěkat na Islam

Xenofobní protesty ve formě venčení psů během arabských pikniků v Teplicích ustávají. Není k nim důvod, míní obchodní ředitelka lázní

Xenofobní protesty ve formě venčení psů během arabských pikniků ustávají. Není k nim důvod, míní obchodní ředitelka.

Demonstrativní hromadní venčení psů, které jednou do týdne probíhalo v Šanovského parku u teplických lázní po létě ustávají. „Protestní akce postupně ustávají. Není důvod v nich pokračovat. V parku je pořádek, žádná devastace zeleně se nekoná,“ říká pro biztweet.cz obchodní ředitelka teplických lázní Yveta Slišková.

Dle organizátorů hromadného venčení jsou Arabové v lázních nepřizpůsobiví a dělají nepořádek. K protestujícím se přidal i populistický politik japonského původu Tomio Okamura, který opakovaně lidi burcoval k nesnášenlivosti vůči cizincům. Dle něj se mají arabští klienti přizpůsobit Čechům, ne Češi cizincům.

Vůdci protestního venčení se rozhodli pro tuto formu demonstrace kvůli tomu, že předpokládají nesnášenlivost Muslimů vůči psům. Dle teplického výkladu Islamu je totiž pes špinavým zvířetem.

--

Čtěte také:

Brusel v Česku podpořil 590 mateřských školek

Slepota Čechů je nemožná, říká Jedlička pro biztweet

Češi po stopách Slováků. Spustí účtenkovou loterii

Zbyněk Stanjura pro biztweet: Babiš svůj politický vliv využívá k výhodám pro své podniky

Česko letos zadrželo už 3000 ilegálních běženců

Vláda plánuje restrukturalizaci ČEB. Připravila dokument o změnách

..

"Tato situace nás netěší a poškozuje nejen lázně, ale i cestovní ruch v celé oblasti. Spolupracujeme v této otázce s muslimskou obcí, s městskou policií a doufáme, že celá hysterie kolem „Šanovského parku“ je za námi,“ říká Yveta Slyšková.

Do teplických lázní ročně přijede téměř 13 tisíc hostů. Z toho loni bylo kolem patnácti procent klientů z arabských zemí. „Při větším počtu klientů z kulturně odlišné oblasti především v letním období docházelo k nesmyslným xenofobním útokům ze strany některých občanů i v minulém roce,“ dodala Slyšková.

 

 

Fotozdroj: romea.cz