Královna popu Madonna

Kontroverzní, podle mnohých netalentovaná, ale s neobyčejným citem pro marketing. Ať ji milujete, či nenávidíte, Madonna je královnou popmusic.

Madonna Louise Veronica Ciccone Ritchie, známá jako Madonna je populární americká zpěvačka, skladatelka, tanečnice, herečka, producentka a módní ikona. V 80. letech byla označována za sexuální symbol. Je také označována za královnu moderní hudby a bulváru. Je zapsaná v Guinessově knize rekordů jako nejúspěšnější umělkyní všech dob.

Madonna je považována za nekorunovanou královnu populární hudby. Do prosince 2005 vydala dvanáct platinových alb certifikovaných společností RIAA, podle které se ve Spojených státech prodalo 65 milionů kopií jejích alb. Podle Warner Bros. prodala celosvětově přes 200 milionů alb a 115 milionů singlů. Je nejlépe prodávanou zpěvačkou všech dob.

Až do konce roku 2008 žila ve Velké Británii se svým manželem, Guyem Ritchiem, se kterým má syna jménem Rocco narozeným v roce 2000. V listopadu 2008 média informovala o jejich rozvodu. V říjnu 2006 adoptovala v africké zemi Malawi třináctiměsíčního chlapečka Davida Bandu.Z dřívějšího vztahu s Carlosem Leonem má Madonna ještě dceru Lourdes narozenou v roce 1996.

28. dubna 2008 vyšlo v Evropě (v USA 29. dubna 2008) nové album popové královny nazvané Hard Candy, které obsahuje megahit 4 Minutes, který se v oficiální americké hitparádě umístil na 3. místě. Album obsahuje hitové singly 4 Minutes, Give It 2 Me a Miles Away. Celé album je ve stylu Hip Hop, Dance, Pop, Funky a R'n'B. Dne 7. dubna měl v televizi premiéru videoklip k písni 4 Minutes, kde se objevil i Justin Timberlake a Timbaland.

V březnu 2009 natáčela 2 nové songy pro desku Celebration (tehdy Greatest Hits 3), která vyšla 21. září 2009. 28. září 2009 vyšlo DVD Celebration se 47 videoklipy. Hard Candy vyšlo v květnu 2008 i v limitované edici (s odlišným obalem, do černa zbarveným) s dvěma remixy 4 Minutes, pestrým bookletem a přibalenými bonusy.

Nekorunovaná královna popu vydala v březnu 2012 nové album s názvem MDNA. Dvanácté album americká zpěvačka natočila především s evropskými producenty elektronické taneční hudby. Předchozí album Hard Candy vydala v dubnu 2008. Píseň "Give Me All Your Luvin‘", je první singl nového alba, v písní se přestavily hosté, zpěvačky Nicki Minaj a MIA, zahrály si také ve videoklipu jako roztleskávačky. Album se díky 359 tisícům prodaných kusů stává osmým debutující albem zpěvačky na 1.místě v hitparádě Billboard Top 200. Ve Velké Británii překonala Elvise Presleyho, Zpěvačce se to podařilo s dvanácti alby na prvním místě a stala se tak nejúspěšnějším sólovým interpretem v dějinách UK Album Chart. Poté singly: "Girl Gone Wild", "Masterpiece", "Turn Up the Radio", skladbu "Masterpiece" nazpívala k filmu W.E.. V souvislostí s propagaci MDNA odstartovala v květnu 2012 své deváté koncertní turné nazvané stejně jako album MDNA Tour, první vystoupení se odehrálo v Tel Avivu, v Izraeli .

Podívejte se také na:

Dříč Orbison. Jak se vypracovat v hvězdu

Funkadelic: Králové zlaté muziky plné třpytek

17.12.2014 zveřejnila na internetu demo verze písniček z alba Rebel Heart a Madonna krátce na to zveřejnila na Youtube konečné verze písniček svým fanouškům jako vánoční dárek. Album bylo vydáno v březnu 2015 s prvním singlem a videoklipem Living for love. Druhý singl s videem se stal Ghosttown a třetím singlem a videem se stala úspěšná písnička Bitch I'm Madonna. Video mělo během 10 dnů 100 milionů zhlédnutí a stalo se nejúspěšnějším Madonniným videem na Youtube. V září 2015 odstartovala v Montrealu své turné Rebel Heart, následovaly tři vyprodané koncerty v New Yorku.

Web iReport v recenzi na toto album konstatoval, že se Madonna hudebně nenachází v krizi, ale že i tato deska je určitým měřítkem, ze kterého vyjde či nevyjde najevo to, zda zpěvačka ustojí tlak ze strany mladších zpěvaček. Rebel Heart nakonec v recenzi získalo 4 ze 7 bodů. (wikipedia)