Elton zvýší produkci. Drží se manufaktury

České Primky zvyšují výrobní kapacitu. Nadále se však soustřeďují na limitovanou ruční výrobu.

Hodinářská společnost Elton, která vyrábí hodinky Prim a Prim Manufacture 1949, v příštím roce zvýší výrobní kapacitu.

„V tomto a příštím roce chystá společnost další investice do rozvoje výroby, díky novým technologiím by se měla produkce manufaktury navýšit v řádech desítek procent," uvádí Elton pro Biztweet.

Firma, která patří do impéria miliardáře Jaroslava Strnada, se však i nadále soustředí primárně na výrobu mechanických náramkových hodinek, osazených strojky vlastní konstrukce. Kromě toho vyrábí i hodinky bateriové, které osazuje švýcarským strojkem.

Čtěte také:

Primky chystají nové modely. Strnad hraje na český sentiment

Strnadovy helikoptéry na Slovensku nechtějí

Strnad oživuje srbskou výrobu

„Specifikem výroby je velký podíl ruční práce, mluvíme tedy spíše o manufaktuře. Tomu odpovídá i produkce, která činí celkem asi 2000 ks hodinek ročně. Vzhledem k historickému a kulturnímu kontextu zůstává hlavním trhem pro hodinky PRIM Česká republika. Co se týče exportu, nejdůležitějším a tradičním zahraničním partnerem je Japonsko, kam směřuje asi 10% produkce a firma zde vidí další potenciál růstu,“ popisuje strukturu výroby společnost.

Pro letošní rok společnost připravila speciální edici REPUBLIKA, kterou Elton vytvořil ve spolupráci s designéry ze studia Olgoj Chorchoj a Marvil. Vznikne 100 kusů stříbrných hodinek a 18 kusů v exkluzivní zlaté variantě. Limitované edice jsou vlajkovou lodí produkce společnosti. Mezi další novinky patří také speciální edice modelu - ORLÍK 2018.

 

Biztweet, podpořte nás nákupem v našem eshopu

Odemknout článek

Byznys Biztweet Byznys

  • 5 Kreditů
  • Přístup k exkluzivnímu obsahu
  • Objednávka služeb
Top

Standard Biztweet Standard

  • 1 Kredit
  • Přístup k exkluzivnímu obsahu

Můj stát, moje firma aneb Z Babiše Burešem Biztweet Můj stát, moje firma aneb Z Babiše Burešem

Muj stát, moje firma

Oblíbené motto „řídit stát jako firmu“, které do české politiky přinesl fenomén Andreje Babiše, definuje změny, jimiž česká společnost prošla mezi lety 2013–2021. Populismus kombinován s politikou nenávisti přinesl na pozadí ekonomické konjunktury Andreji Babišovi nebývalou popularitu. Společnost zas nebývale rozdělil a přinesl řadu nevratných změn. Titul Můj stát, moje firma odhaluje skutečnou výši dotací, které pobírají firmy, jejichž konečným uživatelem výhod je Andrej Babiš, jejich neobvyklý úspěch v získávání veřejných zakázek či to, jak podnikatelské impérium oligarchy po jeho vstupu do politiky vzkvétalo. Kniha se věnuje také otázce konfliktu zájmů a stavu, kdy veřejné peníze slouží zájmům velkopodnikatelů. Osobitě sleduje zneužívání politicky získaných pravomocí či pokřivení konkurenčního boje a trhu jako takového. Každému čtenáři také lidsky vysvětlí, jak na tento stav doplácí život běžného občana. Pokud je náhod příliš mnoho, nejde o náhodu. A tou, zdá se, nebyl ani průnik oligarchy Babiše do české politiky. Ideálním načasováním dosáhl toho, co se žádnému jinému velkopodnikateli nepodařilo. Česko řídil jako firmu. Svou firmu.

Podpořte Biztweet Biztweet Podpořte Biztweet

Líbí se Vám skutečně odborná a skutečně nezávislá tvorba Biztweetu?  Na nezávislost se nehráme, nemáme skryté sponzory, majitele, ani dárce, kteří si kupují naši vstřícnost. 

Podporu v hodnotě 1000 CZK můžete provést v našem eshopu. Pokud chcete darovat více, stačí produkt Podpořte Biztweet naklikat v košíku opakovaně. 

Biztweet

JURIJ FELŠTINSKIJ, MICHAIL STANČEV, TOMÁŠ LEMEŠANI: UKRAJINA V PLAMENECH Biztweet JURIJ FELŠTINSKIJ, MICHAIL STANČEV, TOMÁŠ LEMEŠANI: UKRAJINA V PLAMENECH

Autoři této publikace zmapovali v rozsahu a hloubce, kterou snese pozornost každého člověka, nezávisle od jeho předešlých znalostí o historii, komplikovanou chronologii ukrajinského národa.

https://biztweet.cz/article/5369-jurij-felstinskij-michail-stancev-tomas-lemesani-ukrajina-v-plamenech

Rusko v plamenech Biztweet Rusko v plamenech

Kniha sleduje mimořádný příběh stojící za falešnými islamistickými útoky na Moskvu, které spustily ruskou invazi do Čečenska. Na základě série oficiálních prohlášení a znalostí Alexandra Litviněnka tato výjimečná kniha ukazuje, že k útokům islamistů vůbec nedošlo. Šlo o akci naplánovanou tajnou službou FSB s cílem dosadit Vladimira Putina na post prezidenta. Kniha také popisuje transformaci bývalé KGB v síť nových tajných služeb a způsob, jak tyto služby stvořily autoritativní režim v Rusku.

marketing@biztweet.cz

Rusko v plamenech

Golden Biztweet Golden

  • 10 Kreditů
  • Přístup k exkluzivnímu obsahu
  • Objednávka služeb