Česká investiční platforma NetSide Europe vstupuje do úspěšného start-upu MyStay a cashback portálu Hamty.cz

Segment cestovního ruchu v České republice i ve světě stabilně roste, stejně jako zájem o doplňkové služby, které s cestováním a hotelnictvím souvisejí.

To dokazuje i velký zájem investorů o financování zajímavých projektů v této oblasti. Jedním z nich je český start-up MyStay, který své služby nabízí už ve více než 30 zemích světa. Jeho dalšímu rozvoji chce pomoci také česká investiční platforma NetSide Europe, která v MyStay získala podíl.

MyStay je první globální platformou pro jednodušší propojování hotelů a jejich hostů. Český projekt, který má své sídlo v Amsterdamu, usnadňuje hostům komunikaci s hotelem před i během pobytu, nabízí turistům zajímavosti v okolí hotelů nebo pomáhá získávat zpětnou vazbu v reálném čase. Hotely můžou skrze aplikaci nebo webové stránky nabízet potřebné informace nebo výběr hotelových služeb.

Doposud největším úspěchem je spolupráce projektu s Booking.com, největším světovým portálem pro vyhledávání ubytování. Ten začal aplikaci MyStay nabízet hotelům a apartmánům napříč svým portfoliem. MyStay nyní funguje ve více než 150 hotelech ve 32 zemích světa a má velký potenciál dalšího růstu. Budoucí rozvoj podpoří nový menšinový majitel, investiční platforma NetSide Europe. „Přestože se naše společnost primárně zaměřuje na investice do většinových podílů, u projektů s mezinárodním dosahem umíme udělat výjimky. V případě tohoto projektu vstupujeme ve fázi, kdy je již osvědčená správnost myšlenky a produktu, a firma hledá finance k dalšímu růstu. Naší snahou je přinést nejen tolik potřebné finance, ale rovněž zázemí a pomoc na úrovni high level managementu, finančního řízení a online strategie díky našim expertům a zázemí většího holdingu,“ říká Zbyněk Laisek, člen představenstva NetSide Europe. „Těší nás, že naše myšlenka zaujala od svého startu již několik investorů, díky kterým můžeme dál rozvíjet MyStay tak, abychom co nejvíce zpříjemnili nejen práci hotelovému personálu, ale také zkvalitnili cestovatelské zážitky,“ doplňuje Radek Novotný, výkonný ředitel MyStay.

Obliba cashback v České republice na vzestupu

Další nedávnou investicí NetSide Europe je nákup většinového podílu v projektu Hamty.cz – nejštědřejšího cashbackového systému v ČR, který je jedním z nejrychleji rostoucích českých portálů v této oblasti. Služba funguje tak, že klient, který se zaregistruje a nakoupí na některém z partnerských e-shopů, dostane část svých peněz zpět. Model cashbackové služby, který je velmi oblíbený i v zahraničí, je tak výhodný pro uživatele i partnerské firmy, které tímto způsobem mohou podpořit návštěvnost a prodeje svého obchodu. Hamty.cz si za svou krátkou dobu existence získal tisíce aktivních klientů a počet jeho uživatelů roste měsíčně dvouciferným tempem.

S Hamty.cz máme velké plány. Do projektu jsme se rozhodli vstoupit zejména kvůli profesionálnímu týmů lidí, kteří ve firmě působí a mají ambice projekt posunout na co nejvyšší úroveň,“ doplňuje Laisek. Cashbackový trh v České republice rychle roste, přestože většina stávajících firem zatím nabízí stále jednoduché a základní služby. Důležitou součástí rozvoje Hamty.cz proto bude především zdokonalení nejnovějších využívaných technologií a také spojení s dalšími společnostmi ve skupině NetSide Europe.